banner home design 800x400

Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τα αγριογούρουνα στην ορεινή Αργολίδα

Οι αγρότες των Κοινοτήτων Αλέας, Σκοτεινής και Εξοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου – Έκκληση για άμεση παρέμβαση από την πολιτεία

Οι αγρότες των κοινοτήτων Αλέας, Σκοτεινής και Εξοχής του Δήμου Άργους Μυκηνών βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα που απειλεί όχι μόνο τις καλλιέργειές τους, αλλά και την οικονομική τους επιβίωση. Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις, και η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται διαρκώς.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλαν οι πληγέντες αγρότες προς τους αρμόδιους φορείς, οι ζημιές δεν περιορίζονται μόνο στις καλλιέργειες. Τα αγριογούρουνα καταστρέφουν επίσης το φυτικό και πάγιο κεφάλαιο, όπως και τα αρδευτικά δίκτυα, ενώ το πρόβλημα έχει αρχίσει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και σε επίπεδο οδικής ασφάλειας, καθώς τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται από την παρουσία τους έχουν αυξηθεί.

Ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην Αργολίδα

Οι αγρότες της Αργολίδας, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της επέλασης των αγριογούρουνων, έρχονται αντιμέτωποι με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, το οποίο τους οδηγεί σε οικονομική ασφυξία. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, οι καταστροφές στις καλλιέργειες έχουν προκαλέσει μια δυσβάσταχτη οικονομική πίεση, με αποτέλεσμα να απειλούνται με φτωχοποίηση και πιθανή εγκατάλειψη της γης τους.

Το πρόβλημα έχει λάβει πλέον τέτοιες διαστάσεις, που οι αγρότες απευθύνουν έκκληση για άμεση παρέμβαση από την πολιτεία. Με την αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς στη Βουλή, το ζήτημα έχει πλέον φτάσει στα χέρια των αρμόδιων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ελπίδα των αγροτών είναι ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για τον έλεγχο του πληθυσμού των αγριογούρουνων και την προστασία των καλλιεργειών τους.

Ανάγκη για άμεση δράση

Η αυξανόμενη παρουσία των αγριογούρουνων στην περιοχή αποτελεί σοβαρή απειλή για την τοπική οικονομία και την ασφάλεια των κατοίκων. Η προστασία των καλλιεργειών και των αγροτικών περιουσιών, η μείωση των κινδύνων τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και η εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των αγροτών, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Οι αγρότες των Κοινοτήτων Αλέας, Σκοτεινής και Εξοχής αναμένουν από την πολιτεία να ανταποκριθεί με συγκεκριμένα μέτρα που θα προστατεύσουν την περιοχή τους από τη συνεχιζόμενη καταστροφή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version