banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Χρυσός Ολυμπιονίκης περνά από την Πελοπόννησο σε έναν «αγώνα-ταξίδι» 1000km

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας Paolo Bettini, επέστρεψε επί ελληνικού εδάφους για μια νέα ξεχωριστή πρόκληση
paolo bettini Αθήνα

Ο πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης από την Cecina και Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, Paolo Bettini, επέστρεψε επί του ελληνικού εδάφους, 20 χρόνια μετά τον θρίαμβο του για να γιορτάσει το μετάλλιο και τα 50α γενέθλιά του.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου ο Bettini, πήρε «εκκίνηση» για έναν «Αγώνα -Ταξίδι» 12 ημερών το οποίο ξεκινά από την Κατερίνη και ολοκληρώνεται στην πόλη της Αθήνας, ξαναζώντας κάποιες από τις επιτυχημένες του ποδηλατικές στιγμές! Αξίζει να θυμηθούμε ότι μετά την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου του 2004, στον Paolo Bettini απονεμήθηκε η τιμητική υπηκοότητα της Αθήνας, η οποία έμελλε μετα από καιρό να γεννήθεί η ιδέα αυτού του ταξιδιού μέσω του αθλητισμού, για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

Η περιοδεία ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου από την Κατερίνη θα κατευθυνθεί στην Πελοπόννησο, και πιο ειδικά τη Σπάρτη, την Ολυμπία, την Κόρινθο και στις 6 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στην πλατεία Κοτζιά , όπου θα τοποθετηθεί η γραμμή τερματισμού των 1000 χιλιομέτρων, του Ολυμπιακού αγώνα.

Για τον Paolo Bettini το ταξίδι αυτό και άθλος, δεν θα είναι μόνο διακοπές των 50ων γενεθλίων του, αλλά ένα ακόμη κίνητρο για την προώθηση Ποδηλατικού τουρισμού ποδηλατόντας με ένα Gravel ποδήλατο! Το εν λόγο ποδήλατο έχει βαφεί στα χρώματα της Ελλάδος, προκειμένου να θυμίζει την Αρχαία Ελλάδα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η δε φανέλα του Paolo θα είναι πιστό αντίγραφο αυτής που φορέθηκε το 2004. Ο Battini έχει 71 νίκες ως επαγγελματίας ποδηλάτης αγωνιζόμενος από το 1997 έως το 2008. Εκτός από το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα, ο Μπετίνι κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 και του 2007, ΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΌ Μιλάνο-Σανρέμο, δύο Γύρους Λομβαρδίας, τρία Παγκόσμια Κύπελλα, & δύο στη Λιέγη-Μπαστόν-Λιέγη. Ο κατάλογος των επιτευγμάτων του περιλαμβάνει επίσης μερικές σκηνικές νίκες στα Grand Tours: Tour de France, Vuelta και Giro d’Italia.

Το πρόγραμμα του Paolo Bettini

  • Δίον – Λάρισα: 26 Αυγούστου (διαμονή στη Λάρισα)
  • Λάρισα – Στουρναρέικα: 27 Αυγούστου (διαμονή στα Στουρναρέικα)
  • Στουρναρέικα – Άρτα: 28 Αυγούστου (διαμονή στην Άρτα)
  • Άρτα -Αγρίνιο 29 Αυγούστου (διαμονή στο Αγρίνιο)
  • Αγρίνιο – Κάτω Αχαϊα: 30 Αυγούστου (διαμονή στην Κάτω Αχαϊα)
  • Κάτω Αχαϊα – Αρχαία Ολυμπία: 31 Αυγούστου (διαμονή στην Αρχαία Ολυμπία)
  • Αρχαία Ολυμπία – Καλαμάτα: 1 Σεπτεμβρίου (διαμονή στην Καλαμάτα)
  • Καλαμάτα – Σπάρτη: 2 Σεπτεμβρίου (διαμονή στη Σπάρτη)
  • Σπάρτη – Άργος: 3 Σεπτεμβρίου (διαμονή στο Άργος)
  • Άργος – Κόρινθος: 4 Σεπτεμβρίου (διαμονή στην Κόρινθο)
  • Κόρινθος – Αθήνα: 5 Σεπτεμβρίου (άφιξη και διαμονή στην Αθήνα)

Η Τουριστική προβολή της χώρας μας από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Paolo Bettini,είναι πολύ μεγάλης σημασίας καθώς ενισχύει στο έπακρο των Αθλητικό τουρισμό ο οποίος ολοένα και αυξάνεται θεαματικά στην χώρα μας, καθώς αρκετά γραφεία του εξωτερικού υιοθετούν ποδηλατικές διαδρομές τις οποίες στην συνέχεια δημιουργούν προϊόν το οποίο προσελκύει ποδηλατοτουρίστες από όλη την Ευρώπη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

abc
riviera banner
newsletter banner anagnostis