banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Πελοπόννησος: Ζωές σε κίνδυνο από υποστελέχωση των δομών υγείας

Δύο σοβαρά περιστατικά υγείας στη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη αναδεικνύουν την κρίσιμη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και οδηγών ασθενοφόρων στην ελληνική περιφέρεια.
asthenofora ekav argolidas 3

Το φετινό καλοκαίρι έχει αποκαλύψει με τον πιο τραγικό τρόπο τις σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα υγείας της ελληνικής περιφέρειας, καθώς δύο περιστατικά υγείας στη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη φανέρωσαν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των δομών Α’ βάθμιας υγείας.

Στο Ελληνικό Γορτυνίας, ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του από τσίμπημα σφήκας, ένα περιστατικό που υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και άμεσα. Ωστόσο, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και οι καθυστερήσεις στην ανταπόκριση των υπηρεσιών οδήγησαν σε τραγική κατάληξη. Στη Μεγαλόπολη, ένας άλλος συμπολίτης τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση, αλλά, ευτυχώς, κατάφερε να διασωθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Και στα δύο περιστατικά, κοινός παρονομαστής ήταν η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και οδηγών ασθενοφόρων. Το γεγονός ότι στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης υπάρχουν δύο ολοκαίνουργα ασθενοφόρα τα οποία παραμένουν αχρησιμοποίητα λόγω έλλειψης οδηγών, αποτελεί σοβαρή ένδειξη της κατάστασης. Επίσης, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, τα ασθενοφόρα αναγκάζονται να ξεκινούν χωρίς συνοδό ιατρό, λόγω υποστελέχωσης.

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει την έντονη ανησυχία και απογοήτευσή της για αυτά τα περιστατικά. Σε ανακοίνωσή της, καταδικάζει απερίφραστα την αδιαφορία και τις καθυστερήσεις που οδήγησαν σε αυτές τις τραγωδίες και ζητά άμεσα λύσεις στα προβλήματα υποστελέχωσης των δομών υγείας. Παράλληλα, στηρίζει το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που εργάζεται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας του κοινωνικού αγαθού που λέγεται υγεία.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, η υποστελέχωση στις υγειονομικές δομές της ελληνικής περιφέρειας δεν αποτελεί πλέον απλώς ένα ζήτημα διαχείρισης, αλλά ένα ζήτημα ζωής και θανάτου για τους πολίτες. Η άμεση ενίσχυση των δομών υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οδηγούς ασθενοφόρων, είναι αναγκαία για να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

abc
riviera banner
newsletter banner anagnostis