banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Καλαμάτα: Επική καταδίωξη με κλεμμένη μοτοσυκλέτα

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα για τη διενέργεια ελέγχου, οι δύο ύποπτοι όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν, αλλά πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας να διαφύγουν
astynomia katadioksi

Εντυπωσιακά επεισόδια εκτυλίχθηκαν το βράδυ της 25ης Αυγούστου 2024 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, όταν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας προσπάθησαν να ελέγξουν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 17 και 37 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα για τη διενέργεια ελέγχου, οι δύο ύποπτοι όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν, αλλά πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας να διαφύγουν. Κατά την καταδίωξη, εγκατέλειψαν τη μοτοσυκλέτα και τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν λίγο αργότερα.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε ότι η δίκυκλη μοτοσυκλέτα είχε κλαπεί δύο μέρες νωρίτερα, στις 23 Αυγούστου 2024, από την πόλη της Καλαμάτας. Η μοτοσυκλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.

Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι ο 17χρονος δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδηγήσεως, γεγονός που προσθέτει επιπλέον βάρος στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο συλληφθέντες.

Η υπόθεση ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, που θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για την παραπομπή των κατηγορουμένων στη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

“Συνελήφθησαν, χθες (25.8.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, -2- ημεδαποί, ηλικίας 17 και 37 ετών, αντίστοιχα, γιατί επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν σήμα, για τη διενέργεια ελέγχου, δεν συμμορφώθηκαν πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη μοτοσυκλέτα και τράπηκαν σε φυγή. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η δίκυκλη μοτοσικλέτα είχε κλαπεί την 23.8.2024 στην Καλαμάτα. Ανωτέρω μοτοσυκλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Τέλος, ο 17χρονος στερούταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

abc
riviera banner
newsletter banner anagnostis