banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Η πολιτιστική ανάσα του καλοκαιριού: Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας φέρνει μαζί καλλιτέχνες και καθημερινούς ήρωες

Ο Θοδωρής Γκόνης εξέφρασε την επιθυμία του να καλέσει στην πρεμιέρα όχι μόνο γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και ανθρώπους της πόλης που σημάδεψαν την τοπική ζωή
festival akronafplias

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης, εμπνευστής και οργανωτής του φεστιβάλ Ακροναυπλίας, εξέφρασε την επιθυμία του να καλέσει στην πρεμιέρα όχι μόνο γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και ανθρώπους της πόλης που σημάδεψαν την τοπική ζωή: την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανναυπλιακού της δεκαετίας του ’70, τους σερβιτόρους με τους οποίους συνεργάστηκε στα εστιατόρια του Ναυπλίου, και τα παιδιά από τα συνεργεία.

Ο κ. Γκόνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα κάθονται μπροστά μπροστά στην πρώτη τη σειρά και Εκεί θα Είναι Όλοι. Εσύ θα περνάς με τα μποτάκια Σου, “τα δυο Σου πόδια λάστιχα Pirelli”». Με τα λόγια αυτά, αποδίδει φόρο τιμής στους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, δείχνοντας πως το φεστιβάλ αυτό ανήκει σε όλους.

Αναλυτικά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης ανέφερε: “Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να καλέσω στην πρεμιέρα του φεστιβάλ Ακροναυπλίας,την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανναυπλιακού του ‘70 και όλους τους σερβιτόρους -τα παλιά γκαρσόνια-που δούλεψα βοηθός τους στα εστιατόρια, Πύλη της Ξηράς, Καραμαλής, Ξενία και Πέραμα. Φυσικά δεν θα παραλείψω να καλέσω και τα παιδιά απο τα συνεργεία. Θα κάθονται μπροστά μπροστά στην πρώτη τη σειρά και Εκεί θα Είναι Όλοι.

Εσύ θα περνάς με τα μποτάκια Σου, “τα δυο Σου πόδια λάστιχα Pirelli”“.

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας

Το πρώτο πολυσυλλεκτικό Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει τις πόρτες του στο Ναύπλιο, φέρνοντας μεγάλα ονόματα του θεάτρου, της μουσικής, και των γραμμάτων σε τοπόσημα με υψηλό συμβολισμό. Από τις 26 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2024, το φεστιβάλ αυτό θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως οι Ρένη Πιττακή, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Όλια Λαζαρίδου, Φώτης Σιώτας και πολλοί άλλοι, παρουσιάζοντας δράσεις που παντρεύουν την ποίηση, το θέατρο και τη μουσική.

Η έναρξη του φεστιβάλ σηματοδοτείται με τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου, ερμηνευμένη από τη Ρένη Πιττακή, ενώ ο κύκλος κλείνει με συναυλία της Μαρίας Παπαγεωργίου στο Θέατρο Ακροναυπλίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αναγνώσεις έργων του Ανδρέα Καρκαβίτσα από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μουσικές παραστάσεις από τη Νεφέλη Φασούλη και τον Φώτη Σιώτα, καθώς και διαλόγους με ποιητές όπως ο Παντελής Μπουκάλας και ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

abc
riviera banner
newsletter banner anagnostis