banner home design 800x400

11 Χρόνια Αναμνήσεων: Το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης γιορτάζει και κοιτάζει στο μέλλον

Δήλωση του Γιάννη Μαργέτα για την Επετειακή εκδήλωση για τα 11 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου Παιχνιδιών Ερμιόνης

Στις 25 Αυγούστου 2024, το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης γιόρτασε την 11η επέτειο της λειτουργίας του. Το μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο που δωρήθηκε από τον αείμνηστο Μιχαήλ Παπαβασιλείου, αποτελεί μοναδικό και πρωτοποριακό πολιτιστικό χώρο στην Ελλάδα, αφιερωμένο στη διατήρηση και ανάδειξη παραδοσιακών παιχνιδιών από την Ερμιόνη και τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Στην επετειακή εκδήλωση, αν και απών λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα, ο Γιάννης Μαργέτας εξέφρασε την αγάπη και υποστήριξη όλων προς το μουσείο και τους εθελοντές του, ιδιαίτερα τη Μαρία Τράκη, αναγνωρίζοντας τη σημαντική πολιτιστική συνεισφορά του στον τόπο.

Αναλυτικά, ανέφερε τα εξής:

“Αν και για λόγους ανώτερους από τη θέλησή μου έπρεπε να ήμουν στην Αθήνα, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την αγάπη και το ενδιαφέρον όλων μας για το Μουσείο που πάντα μας εμπνέει και μας συγκινεί.

Το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης, που στεγάζεται στο κτίριο  δωρεάς του αείμνηστου Μιχαήλ Παπαβασιλείου και είναι ένα σπάνιο και πρωτοποριακό για το είδος του Μουσείο στην Ελλάδα, γιορτάζει φέτος τα 11 χρόνια λειτουργίας του. Αποτελεί ένα εμπνευσμένο έργο, μία από τις σημαντικότερες προσφορές στον πολιτισμό του Ερμιονικού Συνδέσμου. Ψυχή του Μουσείου η Μαρία Τράκη, καθώς και  πολλοί σημαντικοί εθελοντές που διαρκώς το στηρίζουν ποικιλοτρόπως.

Το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης έχει διασώσει και αναδείξει πλήθος παραδοσιακών παιχνιδιών της Ερμιόνης αλλά και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου και έχει ζωντανή παρουσία με διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων.

Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να αποτελεί φάρο πολιτισμού και στο μέλλον κάνοντας πράξη τους οραματισμούς των ιδρυτών του“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version