banner home design 800x400

Συμμορία ρήμαξε τρία καταλύματα στο Ναύπλιο – Πώς έπεσαν στην παγίδα

Συνελήφθησαν οι δράστες μετά από σειρά κλοπών σε τουριστικές περιοχές – Εντοπίστηκαν χάρη σε κλεμμένο κινητό με εφαρμογή εντοπισμού – Η λεία τους ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Μια επικίνδυνη συμμορία που είχε βάλει στο στόχαστρο τουριστικά καταλύματα και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε πλατφόρμες τύπου Airbnb, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κατάφερε τελικά να εντοπιστεί και να συλληφθεί από τις Αρχές, βάζοντας τέλος στη δράση της. Οι δύο δράστες, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει συνολικά 16 κλοπές σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ναύπλιο και Ιωάννινα, συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Η συμμορία έδρασε με μεγάλη ταχύτητα και μεθοδικότητα, έχοντας ήδη ρημάξει τρεις τουριστικές κατοικίες στο Ναύπλιο στις 17 Αυγούστου και άλλες 12 στη Θεσσαλονίκη και τη Νέα Καλλικράτεια από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου. Η λεία τους περιλάμβανε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διαβατήρια, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Το μοιραίο λάθος των κακοποιών ήταν να κλέψουν ένα κινητό τηλέφωνο από τη Νέα Καλλικράτεια, το οποίο διέθετε εφαρμογή εντοπισμού. Χάρη σε αυτή την εφαρμογή, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη τους στα Ιωάννινα, όπου διέμεναν σε ξενοδοχείο. Η αστυνομία, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει, προχώρησε στη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία των αστυνομικών.

Κατά την έρευνα στο ξενοδοχείο, οι αστυνομικοί βρήκαν το κλεμμένο κινητό καθώς και πλήθος άλλων κλοπιμαίων, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και ταξιδιωτικά έγγραφα. Πολλά από αυτά τα αντικείμενα αναγνωρίστηκαν και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων κατασχεθέντων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν πιθανή συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version