banner home design 800x400

Σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ελαιοκομίας στη Βόρεια Κυνουρία

Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος μαθημάτων της «Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας» στο Άστρος – Έναρξη 2ου Κύκλου στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος κύκλος μαθημάτων της «Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας» στο Άστρος Κυνουρίας, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της ελαιοκομίας στην περιοχή. Ο 2ος κύκλος της δράσης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6 Σεπτεμβρίου, δίνοντας συνέχεια σε αυτό το σημαντικό εκπαιδευτικό εγχείρημα.

Η Ακαδημία αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιείται χάρη στην ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας. Στόχος της είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας και η παροχή εξειδικευμένης κατάρτισης στους τοπικούς ελαιοπαραγωγούς, με σκοπό την αναβάθμιση του κλάδου της ελιάς και του ελαιολάδου στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, Πάνο Καμπουρολιά, «η συγκεκριμένη πρόταση στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κύκλου σεμιναρίων, που θα ενισχύσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των ελαιοπαραγωγών της περιοχής, προάγοντας την ποιότητα και την αποδοτικότητα στον κλάδο της ελαιοκομίας».

Τα μαθήματα της Ακαδημίας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων γύρω από την ελιά και το ελαιόλαδο, ενώ οι θεματικές αναπτύσσονται από εξειδικευμένους επιστήμονες και γνώστες του αντικειμένου. Η συμμετοχή των ελαιοπαραγωγών της Βόρειας Κυνουρίας είναι ενθαρρυντική, αναδεικνύοντας τη σημασία της πρωτοβουλίας για την τοπική κοινωνία και την αγροτική οικονομία της περιοχής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version