banner home design 800x400

Καίρια ερωτήματα από τη «Δημιουργική Συνεργασία Επιδαύρου»

Ερωτήσεις σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των 652.000 ευρώ, την ποιότητα νερού στον Άγιο Δημήτριο, την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την πρόοδο του ΣΜΑ

Το Συμβούλιο Λογοδοσίας του Δήμου Επιδαύρου πραγματοποιείται την Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 19:30, στο Μουσείο Ελιάς στο Λυγουριό.

Η συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Δημιουργικής Συνεργασίας Επιδαύρου» κατέθεσαν σειρά σημαντικών ερωτημάτων, απαιτώντας σαφείς απαντήσεις από τη δημοτική αρχή.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Σαρρής, ζήτησε τον απολογισμό του Αγροτουρισμού, αναφερόμενος στην ανάγκη για διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στον κρίσιμο αυτό τομέα για την τοπική οικονομία.

Ο Ηρακλής Κόλλιας, Δημοτικός Σύμβουλος, έθιξε το θέμα της πρόσφατης οικονομικής ενίσχυσης των 652.000 ευρώ που έλαβε ο Δήμος Επιδαύρου, στο πλαίσιο των 17 εκατομμυρίων ευρώ που διανεμήθηκαν σε διάφορους Δήμους από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Λιβάνιο. Ο κ. Κόλλιας ζήτησε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την κατανομή αυτού του ποσού και τους δικαιούχους.

Η κατάσταση της ποιότητας του νερού στον Άγιο Δημήτριο ήταν το επόμενο ζήτημα που έθεσε ο Κώστας Κόλλιας. Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη θολότητα του νερού, ο Δημοτικός Σύμβουλος ρώτησε πότε θα καθαριστεί η δεξαμενή και γιατί δεν έχει προχωρήσει η εγκατάσταση φίλτρου νερού που έχει προτείνει το τοπικό συμβούλιο.

Ο Αναστάσιος Οικονόμου, Δημοτικός Σύμβουλος, έθεσε ερωτήματα σχετικά με την εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση του γηπέδου 5×5 στη Δήμαινα, όπου το γκαζόν είναι ξεραμένο, καθώς και στο γήπεδο της Αρχαίας Επιδαύρου, όπου ο συνθετικός χλοοτάπητας χρειάζεται άμεση αντικατάσταση. Ο κ. Οικονόμου ζήτησε να μάθει αν η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή συνειδητής επιλογής.

Τέλος, ο Γεώργιος Τσουλιάς έθεσε το ερώτημα για την πρόοδο της δημιουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στο Λυγουριό. Ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το στάδιο υλοποίησης του έργου και αν υπάρχουν οφειλές προς τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version