banner home design 800x400

Η «βαρκαρόλα» έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ναύπλιο

Μια βραδιά γεμάτη λάμψη και θάλασσα, με φωτισμένες βάρκες και τιμητικές εκδηλώσεις, αποκορύφωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη «Ναυτική Ναυπλιάδα 2024».

Η «Ναυτική Ναυπλιάδα 2024» κορυφώθηκε με μια μαγευτική βραδιά το Σάββατο, 24 Αυγούστου, όταν η παραδοσιακή «βαρκαρόλα» έδωσε το στίγμα της στο λιμάνι του Ναυπλίου. Η εκδήλωση αυτή, που αποτελεί φόρο τιμής στη θάλασσα και τους ανθρώπους της, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.

Η βραδιά ξεκίνησε με την φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων να ανοίγει την αυλαία, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με μελωδίες, ενώ ο Λιμενάρχης της πόλης προχώρησε στη ρίψη στεφάνου στα νερά του λιμανιού, σε μια συγκινητική τελετή μνήμης.

Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων

Η «βαρκαρόλα» στη συνέχεια έκλεψε την παράσταση, καθώς φωτισμένες βάρκες των αλιέων έπλευσαν αργά στον κόλπο, δημιουργώντας ένα οπτικό υπερθέαμα που ενθουσίασε το κοινό. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, η απόφαση να μην ριχθούν πυροτεχνήματα λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας πρόσθεσε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη φετινή εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2024» θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής, 25 Αυγούστου, με τη λήξη της έκθεσης εικαστικών, αφήνοντας πίσω τους μνήμες γεμάτες θάλασσα, πολιτισμό και τοπική ιστορία.

Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων

Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν πολλοί φορείς, με πρωταγωνιστές τον Δήμο Ναυπλιέων, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το «Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου» και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης». Επιπλέον, το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, η Λιμενική Αρχή και ο Σύλλογος Αλιέων του Ναυπλίου πρόσφεραν πολύτιμη υποστήριξη, εξασφαλίζοντας την άψογη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Παράλληλα με την «βαρκαρόλα» διεξήχθη η Λευκή Νύχτα στους εμπορικούς δρόμους του Ναυπλίου, με την παρουσία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, τόσο ντόπιων, όσο και επισκεπτών της πόλης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version