banner home design 800x400

Διεθνές Συνέδριο για την Αρχαία Σπάρτη

Το Ινστιτούτο Σπάρτης διοργανώνει το 4ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου – Οικονομία, νόμισμα και κληρονομικό δίκαιο στο επίκεντρο

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Διεθνές Συνέδριο για την Αρχαία Σπάρτη

Το Ινστιτούτο Σπάρτης ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, που θα λάβει χώρα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην ιστορική πόλη της Σπάρτης. Το συνέδριο αυτό επικεντρώνεται σε τρεις θεμελιώδεις πτυχές της Αρχαίας Σπάρτης: το οικονομικό μοντέλο, το νόμισμα και το κληρονομικό δίκαιο, εξετάζοντας τη σημασία τους τόσο στην αρχαιότητα όσο και στη σύγχρονη μελέτη της ιστορίας.

Υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Σπάρτης, το συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει διακεκριμένους επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία και θα μεταδοθούν ζωντανά για τους ενδιαφερόμενους που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν.

Η Σπάρτη του New Jersey, ΗΠΑ, έχει επιλεγεί ως τιμώμενη πόλη, συμβολίζοντας τη διεθνή σύνδεση και τον αντίκτυπο της Σπαρτιατικής κληρονομιάς στην παγκόσμια κοινότητα. Αυτό το γεγονός ενισχύει τη σημασία του συνεδρίου, φέρνοντας στο προσκήνιο τη διαχρονική αξία της Σπάρτης.

Το συνέδριο αυτό προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την εμβάθυνση στη Σπαρτιατική ιστορία και τις κοινωνικοπολιτικές της δομές, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την πολιτιστική σημασία της Σπάρτης στην παγκόσμια κληρονομιά.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version