banner home design 800x400

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Συμπεριληπτική Ψηφιακή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Διαδικτυακή εκδήλωση προώθησης των πάνω από 150 ψηφιακών εργαλείων για άτομα με ειδικές ανάγκες

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Μικτή Μάθηση και Αξιολόγηση. Πρακτικές για την συμπεριληπτική Ψηφιακή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”/“Blended Learning and Evaluation Practices for Inclusive Digital Higher Education” (https://benefit-eu.org/),  όπου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι εταίρος, αναπτύχθηκε ένα νέο ψηφιακό εργαλείο με μορφή αποθετηρίου, που αποσκοπεί να βελτιώσει την εμπειρία μάθησης χωρίς αποκλεισμούς.

Τo δε έργο συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+.

Πλησιάζοντας, λοιπόν, στην ολοκλήρωσή του οργανώνεται σχετική διαδικτυακή εκδήλωση προώθησης των πάνω από 150 ψηφιακών εργαλείων για άτομα με ειδικές ανάγκες (συμπεριλαμβανομένων αρκετών που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη) που περιλαμβάνονται στο σχετικό αποθετήριο. Ένα τμήμα της εκδήλωσης έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ενθαρρύνει εκπαιδευτικούς να εργαστούν για  την ενεργό ένταξη των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες σε δραστηριότητες διδασκαλίας μέσω της χρήσης ψηφιακών εργαλείων.

Από την εκδήλωση μπορούν να ωφεληθούν τόσο άτομα με αναπηρία και άτομα που εμπλέκονται στην εκπαίδευσή τους όσο και άτομα και φορείς που χαράσσουν ή υλοποιούν σχετικές πολιτικές.

Η δε εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στον εξής σύνδεσμο https://meet.google.com/nwd-oyqz-sjjat, στις 27 Αυγούστου, από τις 11.30 το πρωί, και γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Το όλο πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 11.30 έως 12.00 μ.: Εγγραφές
  • 12.00 έως 13.00: Παρουσίαση της ενότητας για καθηγητές
  • 13.00 έως 13.30: Παρουσίαση του αποθετηρίου με τα ψηφιακά εργαλεία
  • 13.30 έως 14.00: Ερωτήσεις και απαντήσεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version