banner home design 800x400

Σύβοτα: Η Καραϊβική της Ηπείρου

Ένας εναλλακτικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές σαν να είναι σε νησί.

|

Χρόνος ανάγνωσης

3 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Σύβοτα: Η Καραϊβική της Ηπείρου

Καταπράσινες γωνιές, κρυστάλλινα νερά και ειδυλλιακά τοπία συνθέτουν αυτό το όμορφο μέρος της Ελλάδας, τα Σύβοτα είναι ένα κρυμμένο διαμάντι της ηπειρωτικής ακτογραμμής ενώ πολλοί την χαρακτηρίζουν όχι τυχαία ως την Καραϊβική της Ελλάδας.

Αυτό το παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας στην Ήπειρο είναι ένας εναλλακτικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές σαν να είναι σε νησί.

Τα Σύβοτα αποτελούν ένα αρκετά δημοφιλές θέρετρο και σε αυτό έχουν συμβάλλει πολλοί παράγοντες, από τις καθαρές και τιρκουάζ παραλίες τους μέχρι τους φιλόξενους κατοίκους και την καλή τουριστική υποδομή τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες τουρίστες από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο. Χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες αγκαλιάζονται από τη θάλασσα δημιουργώντας μια ειδυλλιακή εικόνα για τον επισκέπτη.

Απίστευτες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, άμμο και ζεστά νερά, που μπορείτε να κολυμπήσετε και να απολαύσετε στιγμές ηρεμίας σε πολλές παραλίες:

Η παραλία Μπέλα Βράκα είναι ένα εντυπωσιακό τοπίο με χοντρή άσπρη άμμο και βότσαλα. Ουσιαστικά πρόκειται για την παραλία του νησιού Μουρτεμένο. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή συνήθως διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, αφού τα νερά είναι πολύ ρηχά. Δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο μαγεύει τους λουόμενους με την εξωτική ομορφιά της.

Η παραλία Μικρή Άμμος είναι ένας πανέμορφος κολπίσκος με καθαρά νερά και ψιλό βότσαλο στην ακτή. Είναι οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες και beach bar.

Η Μεγάλη Άμμος (Μέγα Άμμος όπως έχει καθιερωθεί) πήρε το όνομά της σε αντιδιαστολή με τη γειτονική Μικρή Άμμο. Είναι, επίσης, οργανωμένη, με αυξημένη επισκεψιμότητα και προτιμάται περισσότερο από οικογένειες.

Η παραλία Ζάβια είναι ένας μικρός πανέμορφος κόλπος με τα δέντρα να φτάνουν ως τη θάλασσα και να χαρίζουν τη σκιά τους στην παραλία. Τα νερά είναι πάντα κρύα καθώς αναβλύζει νερό από υπόγειες πηγές.

Η παραλία Πισίνα εντυπωσιάζει με τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά σε ένα μικρό όρμο. Βρίσκεται στο νησί Μούρτος και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με πλεούμενο. Η παραλία έχει φυσική σκιά μέχρι το μεσημέρι. Στο ίδιο νησάκι βρίσκεται επίσης το σπήλαιο του Παπανικολή και η παραλία Διαπόρι

Η παραλία Γαλλικός Μώλος είναι μια παραλία δίπλα στο λιμάνι των Συβότων με ψιλή άμμο και ένα beach bar.

Η παραλία Ζέρη είναι μια όμορφη οργανωμένη παραλία με αμμουδιά και ρηχά ζεστά νερά, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά όχι μόνο.

Η γραφική παραλία της Αγίας Παρασκευής έχει βότσαλο και βρίσκεται μέσα σ’ ένα κατάφυτο τοπίο. Πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που υπάρχει στα αριστερά της. Είναι οργανωμένη, ενώ στη μέση της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι στο οποίο μπορεί να προσεγγίσει κανείς και κολυμπώντας.

Η παραλία ΔΕΗ πήρε το όνομά της από το στύλο της ΔΕΗ που βρίσκεται εκεί. Η θάλασσα είναι επίσης ζεστή και έχει θέα στο Νησί Άγιος Νικόλαος.

Στα Σύβοτα πέρα από τις υπέροχες και καταγάλανες παραλίες, υπάρχει ένα γραφικό λιμανάκι με πολλές καφετέριες, bars και εστιατόρια για μικρούς και μεγάλους.

Το χωριό διαθέτει επίσης πολλά σημεία ενδιαφέροντος όπως τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος δίπλα από την κεντρική πλατεία του χωριού, τον παλαιό οικισμό του Βραχωνά στην κορυφή του βουνού, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ, τέννις και ποδοσφαίρου, καθώς επίσης πολλά θαλάσσια σπορτ και σημεία ενοικίασης σκαφών.

Βίντεο – Photos: Michael Miller

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version