banner home design 800x400

Ο «Μαύρος Χρυσός» της Πελοποννήσου επιστρέφει δυναμικά

Παρά τις κλιματικές προκλήσεις και τις ποιοτικές απώλειες, η Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα αναμένεται να φέρει κέρδη στους παραγωγούς της Μεσσηνίας

Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα, γνωστή και ως «μαύρος χρυσός», αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της Πελοποννήσου, με ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Αυτό το παραδοσιακό προϊόν, που έχει αναγνωριστεί τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, βρίσκεται στο επίκεντρο της φετινής σοδειάς, καθώς ολοκληρώνεται ο τρύγος.

Ο Γιώργος Κατσούλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ), μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Περίμετρος», ανέφερε ότι «οι νέες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί ο τρύγος νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια».

Παρά τις ποιοτικές και ποσοτικές απώλειες που σημειώθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών, οι προοπτικές για τους παραγωγούς της Μεσσηνίας και όχι μόνο φαίνονται θετικές, με την τιμή της σταφίδας να ακολουθεί ανοδική πορεία.

Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα είναι ένα πλήρως εξαγώγιμο προϊόν, με τη ζήτησή του να αυξάνεται διαρκώς, καθώς κατακτά νέους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια υπερτροφή που, εκτός από τα οφέλη στην υγεία, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και στην τοπική γευσιγνωσία, ενισχύοντας την οικονομία της περιοχής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version