banner home design 800x400

Καλαμάτα: Νέο ΚΔΑΠ θα λειτουργήσει στο Δήμο

Ο Δήμος προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία νέου ΚΔΑΠ για το σχολικό έτος 2024-25 στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Καλαμάτα: Νέο ΚΔΑΠ θα λειτουργήσει στο Δήμο

Στην ίδρυση και λειτουργία ακόμα ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης 21 Αυγούστου 2024, ο Δήμος προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία νέου ΚΔΑΠ για το σχολικό έτος 2024-25.

Σύμφωνα και με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα, ο Δήμος Καλαμάτας στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής λειτουργεί από το 2017 ήδη επτά (7) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και έπειτα από έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος από γονείς και παιδιά του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας προτίθεται να λειτουργήσει ΚΔΑΠ και στο χώρο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του ΚΔΑΠ είναι η έκδοση άδειας λειτουργίας από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται.

Πρόκειται για το 8ο κατά σειρά ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας, με την Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ να λειτουργεί επίσης 5 δομές ΚΔΑΠ. Συνολικά, ωφελούνται πάνω από 400 παιδιά, που βρίσκουν δημιουργική απασχόληση με δραστηριότητες εκπαιδευτικές και αθλητικές τις απογευματινές ώρες και έως τις εννέα το βράδυ, στους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να εντάξει και το ανωτέρω Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για χρηματοδότησή στο Πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» Περιόδου 2024-2025» που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version