banner home design 800x400

Πρώτο πρόστιμο από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών για μη καθαρισμό οικοπέδων

Τρεις ιδιοκτήτες στο Κουτσοπόδι αντιμετωπίζουν πρόστιμο 1.234€ για μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία καθαρισμού οικοπέδων από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών επέβαλε το πρώτο πρόστιμο σε τρεις ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή του Κουτσοποδίου, καθώς δεν προχώρησαν στον απαραίτητο καθαρισμό από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία. Η απόφαση αυτή ήρθε ύστερα από σχετική καταγγελία που εξετάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ιδιοκτήτες οικοπέδων οφείλουν να διατηρούν τις ιδιοκτησίες τους καθαρές από ξερά χόρτα και λοιπά υλικά που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όταν ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Η αμέλεια αυτή εκ μέρους των ιδιοκτητών οδήγησε στην επιβολή προστίμου ύψους 1.234€.

Οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν κατά της απόφασης εντός 10 ημερών από την έκδοση του προστίμου. Αν δεν ασκήσουν το δικαίωμα αυτό, το πρόστιμο θα πρέπει να καταβληθεί άμεσα.

Η κίνηση αυτή του Δήμου Άργους – Μυκηνών έρχεται ως προειδοποίηση προς όλους τους ιδιοκτήτες γης στην περιοχή, υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα συμμόρφωσης με τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας ασφάλειας. Η παράλειψη καθαρισμού οικοπέδων μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε οικονομικές κυρώσεις αλλά και σε σοβαρούς κινδύνους για την κοινότητα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version