banner home design 800x400

Ερμιονίδα: Ο Μαργέτας ζητά συνεδρίαση Λογοδοσίας

Η Μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας καλεί σε Ειδική Δίμηνη Συνεδρίαση Λογοδοσίας για τον Ιούλιο-Αύγουστο 2024, επισημαίνοντας καθυστέρηση στην πρόσκληση από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας προχώρησε σε επίσημη πρόσκληση για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας την πραγματοποίηση της 4ης Ειδικής Δίμηνης Συνεδρίασης Λογοδοσίας για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2024. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η πρόσκληση για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση έπρεπε να είχε εκδοθεί από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έως τις 20 Αυγούστου.

Η Μείζονα Αντιπολίτευση στηρίζεται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που προβλέπει ότι σε περίπτωση που το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συγκληθεί από τον Πρόεδρο, τότε η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, της Δημοτικής Επιτροπής ή τουλάχιστον του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ορίζει το άρθρο 67Α. παρ. 7 του Ν. 3852/2010.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, ειδικά σε μια περίοδο όπου η ενημέρωση των πολιτών για τις δραστηριότητες του Δήμου είναι κρίσιμη.

Η πρόσκληση κοινοποιήθηκε από τον Γιάννη Μαργέτα στα Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η παράταξη «Ερμιονίδα, Βήμα στο Αύριο» αναμένει την άμεση ανταπόκριση της δημοτικής αρχής για τον ορισμό της συνεδρίασης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version