banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

23χρονη δέχθηκε επίθεση από θαλάσσια χελώνα στη Μάνη

Η μονοήμερη εκδρομή στο Λιμένι που μετατράπηκε σε εφιάλτη
Θαλάσσια χελώνα

Μια μονοήμερη εκδρομή από την Καλαμάτα στο Λιμένι της Ανατολικής Μάνης εξελίχθηκε σε εφιάλτη για μία 23χρονη γυναίκα, η οποία δέχθηκε επίθεση από θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα ενώ κολυμπούσε.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, η νεαρή, η οποία κατάγεται από τη Λάρισα και εργάζεται σε γνωστό κατάστημα εστίασης στην Καλαμάτα, είχε αποφασίσει να περάσει την ημέρα της με την οικογένειά της και φίλους στον παραθαλάσσιο οικισμό της Μάνης.

Καθώς κολυμπούσε αμέριμνα, η 23χρονη ένιωσε ξαφνικά έναν οξύ πόνο στον γοφό της. Όπως αποδείχθηκε, είχε δεχθεί δάγκωμα από μια καρέτα-καρέτα, είδος θαλάσσιας χελώνας που συχνά εντοπίζεται στα νερά του Νέου Οιτύλου. Η γυναίκα, σε κατάσταση πανικού, κατάφερε με τη βοήθεια των φίλων της να βγει από τη θάλασσα. Αμέσως, μετέβησαν με ταξί στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου της παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια. Της χορηγήθηκε ορός και αντιβιοτική αγωγή για τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αποφευχθεί η μόλυνση.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται δαγκώματα από θαλάσσιες χελώνες. Ο κόλπος του Νέου Οιτύλου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους για τις καρέτα-καρέτα, οι οποίες συχνά προσελκύουν την προσοχή των τουριστών. Ωστόσο, η αυξανόμενη παρουσία τους στην περιοχή φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα, ειδικά όταν έρχονται σε στενή επαφή με τους λουόμενους.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι θαλάσσιες χελώνες, παρόλο που δεν είναι επιθετικά ζώα, μπορεί να αντιδράσουν εάν αισθανθούν απειλή. Προτείνεται στους λουόμενους να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν την επαφή με τα ζώα, ειδικά σε περιοχές όπου είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε μεγάλους αριθμούς.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την ανάγκη για μεγαλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών σχετικά με τη συνύπαρξη με την άγρια φύση, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis