banner home design 800x400

Παλαιά Αετοφωλιά Μεσσήνης: Ένα χωριό μνημείο αρχιτεκτονικής

Ένα αθέατο χωριό πλούσιο σε ιστορία θρύλους που προσφέρεται παράλληλα για βιωματική εμπειρία.

Η Παλαιά Αετοφωλιά είναι άλλο ένα αθέατο χωριό πλούσιο σε ιστορία θρύλους που προσφέρεται παράλληλα για βιωματική εμπειρία.

Διακρίνεται από τα διάσπαρτα πέτρινα σπίτια και τα πολιτιστικά μνημεία, όπως το παλιό πηγάδι, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το δημοτικό σχολείο.

Η Παλιά Αετοφωλιά υπήρξε ένα θρυλικό χωριό και μάλιστα λόγο της πανοραμικής και απρόσκοπτης θέας που προσφέρει υπήρξε, σύμφωνα με μαρτυρίες, παρατηρητήριο των Γερμανών.

Το χωριό, εγκαταλείφθηκε τη δεκαετία του 50, λόγω ενός καταστροφικού τυφώνα που έπληξε την περιοχή. Πολύ κοντά σε γνωστά χωριά των Κοντοβουνίων και ειδικότερα χωριών του Δήμου Μεσσήνης και με μικρή απόσταση από τη Μεσσήνη προσφέρεται για περιήγηση και μπορεί να τεθεί στο επίκεντρο ήπιων πεζοπορικών εξορμήσεων.

Η γαλήνη και η απρόσκοπτη θέα σε πολλά σημεία του χωριού το αναδεικνύουν σε έναν ελκυστικό παραθεριστικό προορισμό για όποιον θέλει να επιστρέψει σε ένα αυθεντικό ελληνικό χωριό.

Αφιέρωμα για την Παλαιά Αετοφωλιά παρουσιάζουν διαδικτυακά σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης στο facebook οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» , ενώ η πεζοπορική βιωματική ομάδα «Τα Γεράκια επεξεργάζεται» δράσεις με επίκεντρο το χωριό.

Τον συντονισμό της συγκεκριμένης δράσης στο διαδίκτυο έχουν ο Γιώργος Σταθόπουλος ο Γιάννης Λάσκαρης και ο Άρης Μπαρκούρας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version