banner home design 800x400

Ο σπουδαίος ερμηνευτής συγκίνησε το κοινό της Νέας Κίου μοιραζόμενος μια ξεχωριστή στιγμή με τον μεγάλο συνθέτη.

Ο Βασίλης Λέκκας, με τη μελωδική του φωνή και την αυθεντικότητά του, κατάφερε για άλλη μια φορά να μαγέψει το κοινό. Στη συναυλία του στη Νέα Κίο, όμως, χάρισε κάτι ακόμα πιο πολύτιμο: μια ανέκδοτη ιστορία που αποκάλυψε μια ξεχωριστή σχέση με τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη. Η στιγμή που συγκλόνισε το κοινό δεν ήταν μόνο η μουσική, αλλά και η ιστορία που εκμυστηρεύτηκε ο Βασίλης Λέκκας για τη σχέση του με τον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Πριν από 24 χρόνια, στην Στούπα, κοντά στην Καρδαμύλη, ο Βασίλης Λέκκας βρέθηκε να τραγουδάει το “Ζορμπά” σε ένα μοναδικό σκηνικό: Δίπλα στο σπίτι όπου ο Νίκος Καζαντζάκης είχε γράψει μέρος του Ζορμπά. Ήταν εκεί που ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνθέτης του “Ζορμπά”, του διηγήθηκε ιστορίες για τη δημιουργία του έργου. Μαγεμένος από την αφήγηση, ο Λέκκας αποφάσισε να ερμηνεύσει το τραγούδι με έναν ξεχωριστό τρόπο, α καπέλα.

Ακούστε την ανέκδοτη ιστορία με τον Μίκη Θεοδωράκη που εκμυστηρεύτηκε στο κοινό της Νέας Κίου ο Βασίλης Λέκκας

Η στιγμή αυτή θα μείνει αξέχαστη στον Βασίλη Λέκκα. Ο Μίκης Θεοδωράκης, που παρακολουθούσε τη συναυλία από το κοινό, ανέβηκε στη σκηνή και αγκάλιασε τον νεαρό τότε ερμηνευτή, λέγοντας: «Να σας παρουσιάσω τον νεότερο Ζορμπά». Ήταν το πιο όμορφο κομπλιμέντο που θα μπορούσε να δεχτεί από έναν τέτοιο άνθρωπο.

Το κοινό της Νέας Κίου, που ξεπερνούσε τους 1.000 θεατές, συγκινήθηκε και χειροκρότησε τον Λέκκα, ο οποίος στη συνέχεια ερμήνευσε τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Σπάθα και άλλων μεγάλων συνθετών. Ιδιαίτερα ξεχώρισε το “Μάνα μου Ελλάς” του Σταύρου Ξαρχάκου, που άγγιξε τις καρδιές όλων.

Η συναυλία στη Νέα Κίο ήταν μέρος του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού», που διοργανώνει ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια βραδιά που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη τους.

Η συναυλία του Βασίλη Λέκκα στη Νέα Κίο κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι ήταν μια μοναδική εμπειρία, όχι μόνο για την εξαιρετική ερμηνεία των τραγουδιών, αλλά και για τις προσωπικές ιστορίες που μοιράστηκε με τον κόσμο.

Η ανέκδοτη ιστορία με τον Μίκη Θεοδωράκη ταξίδεψε πίσω στο χρόνο και έδειξε τη βαθιά σχέση που ενώνει δύο μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version