banner home design 800x400

Μεσσηνία: Το σύκο είχε την τιμητική του στον Πολύλοφο

Στην Γιορτή Σύκου ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Η Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο Μεσσηνίας γιόρτασε φέτος τα 21 της χρόνια με μια επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 18 Αυγούστου. Ο εορτασμός, που έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς στην περιοχή, διοργανώνεται από τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολυλόφου σε συνεργασία με τη ΣΥΚΙΚΗ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Μεσσήνης, τον Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρευρέθηκε στην εκδήλωση και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση. Στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την περιοχή και υπογράμμισε τη σημασία της υποστήριξης τέτοιων πρωτοβουλιών. Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σχετικά με το έργο άρδευσης στο Τρίκορφο, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με τον Δήμο Μεσσήνης για την υλοποίηση του.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι η διαχείριση των φυσικών πόρων, και ιδιαίτερα του νερού, αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την περιοχή και την ευρύτερη Πελοπόννησο. Υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του έργου άρδευσης αποτελεί προτεραιότητα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα θα εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση.

Η φετινή εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, μεταξύ των οποίων, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και πολλοί άλλοι, οι οποίοι απόλαυσαν τις γεύσεις και τη διασκέδαση που προσέφερε το πλούσιο πρόγραμμα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές λιχουδιές με βάση το σύκο, που είχαν ετοιμαστεί ειδικά για τη γιορτή, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ζωντανή μουσική και παραδοσιακά δρώμενα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version