banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Λακωνία: Έρχεται ο «Πηνελόπειος δρόμος» στο Γεωργίτσι

4ος Βασιλικός Αγώνας Δρόμου 11 χιλιομέτρων
pinelopeios dromos

Τον 4ο Βασιλικό Αγώνα Δρόμου 11χλμ., με την ονομασία «Πηνελόπειος δρόμος», διοργανώνουν το «Λακεδαιμονίων Πολιτιστικό Κέντρο Μνημοσύνη», με την υποστήριξη των Σπαρτιατών Δρομέων και του Dimopoulos Coaching, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Υακίνθεια 2024».

Επίσης μετά τον αγώνα, θα ακολουθήσει βραδιά ποίησης, με τίτλο «Η Γέννηση των Αγώνων/Πίνδαρος» από την θεατρική ομάδα της Σορβόννης «Δημόδοκος», σε σκηνοθεσία του Καθηγητή Philippe Brunet.

Οι πληροφορίες για τον αγώνα

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: 24 Αυγούστου
  • Τόπος: Γεωργίτσι Λακωνίας, Σπαντίδου Αμφιθέατρον
  • Ώρα διεξαγωγής αγώνα 11χλμ: 6:00 μμ
  • Χιλιομετρική απόσταση διαδρομής: 11χλμ μικτά ασφάλτινα – χωματόδρομος
  • Χρονικό όριο αγώνα: 1 ώρα 45 λεπτά
  • Διοργανωτική επίβλεψη αγώνα: Ιωάννης Δημόπουλος

Περιγραφή διαδρομής

Ο αγώνας ξεκινά από το Σπαντίδου Αμφιθέατρο και κατευθύνεται κατηφορικά προς το χωριό Αγ. Κωνσταντίνος ακολουθώντας αγροτικό δρόμο με μεγάλη κλίση ως τα 1,150μ.,όπου οι δρομείς θα συναντήσουν μια ρεματιά και από το σημείο αυτό αρχίζει μια απότομη ανηφόρα ως τα 2χλμ (Νεκροταφείο Αγ. Κωνσταντίνου).

Ο δρόμος συνεχίζει να είναι ανηφορικός με μικρότερη κλίση και στο 2,3χλμ οι δρομείς μπαίνουν στο χωριό και σε ασφάλτινο δρόμο στρίβοντας προς τα αριστερά με κατεύθυνση προς την Αγόριανη.

Ο δρόμος συνεχίζει να έχει ανηφορική κλίση με μικρές διακυμάνσεις στις κλίσεις, περίπου στο 5ο χλμ οι δρομείς εισέρχονται στο χωριό της Αγόριανης, όπου στα πρώτα περίπου 300μ έχει μια γλυκιά ανηφόρα που γίνεται πιο έντονη. Στο 5,6χλμ οι δρομείς στρίβουν αριστερά προς το Γεωργίτσι και ακολουθούν την πορεία, όπως και στον αγώνα των Αθανάτων, ως το 7,5χλμ που είναι και το ψηλότερο σημείο του αγώνα στα 754μ.

Σε εκείνο το σημείο, οι δρομείς στρίβουν αριστερά προς το Αμφιθέατρο Σπαντίδου, όπου αρχίζει η κατηφόρα. Στο 10χλμ ο δρόμος γίνεται χωμάτινος -σε αγροτικό δρόμο- ως τον τερματισμό στο Αμφιθέατρο Σπαντίδου.

Η διαδρομή είναι κυκλική και δεν απαιτούνται trail παπούτσια. Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό

Συμμετοχές

Ο αγώνας είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή μέχρι και 20/8/24 στον σύνδεσμο: https://forms.gle/G111nm8deqRMPGPE7. Ωστόσο, θα γίνεται δεκτός περιορισμένος αριθμός συμμετοχών και την ημέρα του αγώνα.

Βραβεύσεις

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα αναμνηστικό μετάλλιο. Βραβεύσεις (κύπελα) θα δοθούν για τους 3 πρώτους και τις 3 πρώτες του κάθε αγώνα. Δε θα γίνουν ηλικιακές βραβεύσεις. Σημειώνεται ότι στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο θα υπάρχει χώρος φύλαξης πραγμάτων, καθώς και χώροι αποδυτηρίων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του αγώνα, περίπου στις 19:45΄. Μάλιστα, μετά τον αγώνα θα δοθεί δωρεάν γεύμα σε όλους.

Πρόσβαση στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο

H καλύτερη πρόσβαση στο αμφιθέατρο είναι από το Γεωργίτσι. Όσοι έρχονται από τη Σπάρτη, θα βγουν στην έξοδο της Πελλάνας. Όταν μπουν στο Γεωργίτσι, θα περάσουν το μνημείο με το αεροπλάνο και βγαίνοντας στην έξοδο προς Αγόριανη, θα στρίψουν δεξιά στην ένδειξη Αμφιθέατρο (στο βάθος είναι ορατό το Αμφιθέατρο).

Όσοι έρχονται από Τρίπολη ή Καλαμάτα, στον κόμβο του Λεύκτρου, θα βγουν στην έξοδο για Σπάρτη και θα συνεχίσουν μετά τα διόδια στην έξοδο για Λογγανίκο. Αφού περάσουν και την Αγόριανη, πριν την είσοδο για το Γεωργίτσι, θα στρίψουν αριστερά για το Αμφιθέατρο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis