banner home design 800x400

Δεσύλλας Μεσσηνίας: Με μεγάλη απήχηση το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού 192,4

Ο πολιτισμός της Άνω Μεσσηνίας αναδείχθηκε με μεγάλη επιτυχία και το Φεστιβάλ έβαλε τις βάσεις, για τη συνένωση της σε ακόμα καλύτερες μελλοντικές εκδηλώσεις

Το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού 192,4 της ομάδας «αγαπάμεΔεσύλλα», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη απήχηση απο τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής της Άνω Μεσσηνίας.

Το φεστιβάλ έλαβε χώρα στις 16 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού του χωριού Δεσύλλας Μεσσηνίας.

Ο πολιτισμός και η ιστορία του τόπου αναδείχθηκε στους επισκέπτες του Φεστιβάλ, μέσω της Λαογραφικής έκθεσης και της έκθεσης φωτογραφίας.

Πολλά αντικείμενα με ιστορική και συμβολική αξία για τους κατοίκους του χωριού, χρηστικά αντικείμενα για τις αγροτικές εργασίες αλλά και για το νοικοκυριό προηγούμενων δεκαετιών, παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό και εντυπωσίασαν με τη καλή κατάσταση που βρισκόντουσαν. Υφαντά και προίκες οικογενειών του χωριού πλαισίωσαν την έκθεση φωτογραφίας με υλικό έως και τη δεκαετία του 80, δίνοντας την αίσθηση πως η παράδοση συνεχίζεται στον τόπο αυτό.

Οι γυναίκες του χωριού εργάστηκαν αθόρυβα και μεθοδικά για τη διοργάνωση των συγκεκριμένων εκθέσεων καθώς και με τη παρασκευή τοπικών γλυκών που μοιράστηκαν δωρεάν στους επισκέπτες.

Το βιωματικό εργαστήριο παραμυθιού απασχόλησε τα μικρά παιδιά που συνεπαρμένα παρακολούθησαν το “αφηγηματικό άπλωμα” μιας φανταστικής ιστορίας.

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς, το σημείο που αφηγήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, η ιστορία του χωριού κατά τη περίοδο του επαναστατικού αγώνα το 1821.

Στη συνέχεια το μουσικό συγκρότημα Muzikal Ifade έντυσε τη βραδιά μουσικά, με νότες και ακούσματα απο τη Μικρά Ασία και τη Θράκη, δίνοντας στο φεστιβάλ μια διαφορετική οπτική γωνία.

Το φεστιβάλ Πολιτισμού 192,4 της ομάδας #αγαπάμεΔεσύλλα κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους λόγω πένθους στο χωριό, μια προσέγγιση που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη ποιότητα του.

Πλήθος κόσμου από τον Πύργο, τη Τρίπολη, τη Καλαμάτα, τη Κυπαρισσία ακόμα και από τη Λαμία επισκέφθηκαν την εκδήλωση. Ιδιαίτερη αναφορά και στους προέδρους των γειτονικών χωριών Διαβολιτσίου, Καρνασίου και Παραπουγκίου που παραβρέθηκαν και τίμησαν το φεστιβάλ.

Ο πολιτισμός της Άνω Μεσσηνίας αναδείχθηκε με μεγάλη επιτυχία και το Φεστιβάλ έβαλε τις βάσεις, για τη συνένωση της σε ακόμα καλύτερες μελλοντικές εκδηλώσεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version