banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Αργολίδα: Βαρύ πρόστιμο σε υπότροπη επιχείρηση για σωρεία παραβάσεων

Σοβαρές παραβάσεις σε τιμοκαταλόγους και υπέρβαση τιμών διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο αναψυκτήριου στις Μυκήνες – 20.000 ευρώ πρόστιμο λόγω υποτροπής
Πρόστιμο-μαμούθ για την εταιρία με τους 38 ανασφάλιστους στην Αργολίδα

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ σε υποκατάστημα αναψυκτηρίου στις Μυκήνες, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου. Ο έλεγχος διενεργήθηκε από αρμόδιους υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης, οι οποίοι εντόπισαν σειρά παραβάσεων που οδήγησαν στην αυστηρή αυτή ποινή.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση δεν συμμορφώθηκε με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης 91354/17, καθώς διαπιστώθηκαν τέσσερις κωδικοί προϊόντων χωρίς σωστή αναγραφή τιμών, παραβιάζοντας το άρθρο 2Α της εν λόγω απόφασης. Για αυτή την παράβαση επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ, δηλαδή 1.000 ευρώ για κάθε κωδικό προϊόντος.

Επιπλέον, η επιχείρηση υπερέβη τις εγκεκριμένες τιμές σε τρία προϊόντα, γεγονός που αποτελεί παραβίαση του άρθρου 115 της ίδιας απόφασης. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε για αυτή την παράβαση ανήλθε στα 3.000 ευρώ.

Τέλος, η έλλειψη δύο ειδών από τα προσφερόμενα προϊόντα, παραβιάζοντας τις προβλέψεις του άρθρου 115, οδήγησε στην επιβολή πρόσθετου προστίμου 2.000 ευρώ.

Το συνολικό ποσό του προστίμου, που αρχικά υπολογίστηκε στα 9.000 ευρώ, αυξήθηκε σημαντικά λόγω υποτροπής της επιχείρησης σε παρόμοιες παραβάσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με το άρθρο 22 του νόμου 4177/13, το πρόστιμο διπλασιάστηκε για τις παραβάσεις Α και Β, και τριπλασιάστηκε για την παράβαση Γ, καταλήγοντας στο τελικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τους κανονισμούς τιμολόγησης και εμπορίας προϊόντων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis