banner home design 800x400

34 καθαρίστριες για πάνω από 55 σχολεία στο Δήμο Άργους Μυκηνών

33 οικογένειες χάνουν το μεροκάματο – Η δημοτική παράταξη «Αλλαγή Πορείας» του Δημήτρη Καμπόσου καταγγέλλει τις επιλογές της δημοτικής αρχής Μαλτέζου

Σε μια κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις, η δημοτική αρχή του Δήμου Άργους Μυκηνών «άφησε στο δρόμο» 33 σχολικές καθαρίστριες, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δημοτική παράταξη «Αλλαγή Πορείας». Η απόφαση αυτή, που ήρθε εν μέσω καλοκαιριού, έχει αφήσει 33 οικογένειες χωρίς εισόδημα και ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων της περιοχής.

Η δημοτική παράταξη «Αλλαγή Πορείας» του Δημήτρη Καμπόσου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της με σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή όχι μόνο αδικεί τις εργαζόμενες, που επί χρόνια παρείχαν πολύτιμες υπηρεσίες στα σχολεία, αλλά επιπλέον θέτει σε κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι επιπτώσεις στην εκπαίδευση και τη σχολική κοινότητα

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς προ των πυλών, περισσότερες από 55 σχολικές μονάδες θα πρέπει να εξυπηρετηθούν από μόλις 34 καθαρίστριες, που θα καλούνται να καλύψουν πολλαπλές σχολικές μονάδες σε διαφορετικές ώρες.

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη, αναμένεται να δημιουργήσει μια εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, επηρεάζοντας την ομαλή λειτουργία των σχολείων και τη σχολική καθημερινότητα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Κρίσιμα ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή

Η παράταξη «Αλλαγή Πορείας» που ως υπεύθυνους κατονομάζει τον δήμαρχο Γιάννη Μαλτέζο και την αντιδήμαρχο κα Αργυροπούλου αναρωτιέται πώς η δημοτική αρχή σκοπεύει να διαχειριστεί την κατάσταση που δημιούργησε.

Τί θα πουν στους γονείς που βλέπουν τα σχολεία των παιδιών τους να μην καθαρίζονται επαρκώς; Πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα της μετακίνησης των καθαριστριών από σχολείο σε σχολείο, όταν ο χρόνος μετακίνησης ενδέχεται να θεωρηθεί ως χρόνος εργασίας, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις ώρες καθαριότητας;

Φόβοι για πιθανές παρατυπίες

Η δημοτική παράταξη δεν διστάζει να προειδοποιήσει τη δημοτική αρχή να μην επιχειρήσει να παρακάμψει το ΑΣΕΠ ή να προσλάβει νέες καθαρίστριες με αμφισβητούμενες διαδικασίες.

«Θα είμαστε εδώ να σας ελέγξουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές για πιθανές παρατυπίες στις μελλοντικές προσλήψεις.

Αβεβαιότητα για την ερχόμενη σχολική χρονιά

Η νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Άργους Μυκηνών φαίνεται ότι ξεκινά με γκρίνιες και αβεβαιότητα, καθώς η απόφαση για μείωση του αριθμού των καθαριστριών έχει ήδη δημιουργήσει τις πρώτες πολιτικές αντιδράσεις.

Αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής και η απάντηση στα ερωτήματα που έχουν τεθεί.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version