banner home design 800x400

Πρόβλεψη σοκ για σεισμό 7 ρίχτερ σύντομα στην Ελλάδα

Ο ερευνητής Frank Hoogerbeets προέβη σε μια άκρως ανησυχητική πρόβλεψη που αφορά τη χώρα μας

Ο ερευνητής Frank Hoogerbeets προέβη σε μια άκρως ανησυχητική πρόβλεψη που αφορά τη χώρα μας κι έναν επικείμενο σεισμό που θα τη «σαρώσει», καθώς θα «αγγίξει» – σύμφωνα με τα λεγόμενά του – τα 7 Ρίχτερ.

«Καθώς πλησιάζουμε στις 18-19 Αυγούστου, είναι σημαντικό να είμαστε σε επιφυλακή για έναν πιθανό μεγάλο σεισμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες αυξομειώσεις, η Κρήτη, η Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο και ο Μαρμαράς βρίσκονται σε επιπλέον επιφυλακή. Μπορεί εύκολα να φτάσει το μέγεθος 7 σε αυτή την περιοχή», γράφει σε ανάρτησή του ο Frank Hoogerbeets.

«Η πιο κρίσιμη περίοδος θα είναι πιθανότατα 20-23 Αυγούστου, αλλά μια ισχυρή δόνηση μπορεί ήδη να συμβεί περίπου στις 15-16 Αυγούστου».

Ο ολλανδικής καταγωγής ερευνητής είχε προβλέψει και τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία περισσότερο από έναν χρόνο πριν. 

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη προειδοποίησή του για την Ελλάδα, αφού πριν από περίπου 20 ημέρες είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. 

Ο Χούγκερμπετς προβλέπει, όπως αναφέρει ο ίδιος, τους σεισμούς με βάση τις κινήσεις των πλανητών, ενώ οι μέθοδοί του θεωρούνται αμφιλεγόμενες και αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη από την επιστημονική κοινότητα. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version