banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Νοσοκομείο Κορίνθου: Η απόφαση που εξόργισε τους γιατρούς

Την απόσυρση της απόφασης και την άμεση πρόσληψη γιατρών ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσοκομείου Κορίνθου
Νοσοκομείο Κορίνθου

Την άμεση πρόσληψη γιατρών ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, ως απάντηση στην απόφαση του Διοικητή να μετακινήσει τους γιατρούς των Τμημάτων και Κλινικών προκειμένου να εφημερεύσουν στο ΤΕΠ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Χρήστος Χασικίδης και η Γραμματέας Αναστασία Δαμέλου:

«Με μεγάλη μας έκπληξη οι Ιατροί των Τμημάτων και Κλινικών του Νοσοκομείου, ενημερωθήκαμε από τον κο Διοικητή ότι λόγω «προφανώς της αύξησης του πληθυσμού και άλλων παραγόντων, το Νοσοκομείο εμφανίζει αυξημένη προσέλευση ασθενούντων», ενώ «λόγω αδειών και άλλων εγγενών αδυναμιών υφίσταται πρόβλημα στελέχωσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.)» Για τους λόγους αυτούς ο κος Διοικητής αποφασίζει να προχωρήσει σε «εντέλλεσθε»  όλων των εφημερευόντων Ιατρών των Τμημάτων και Κλινικών ώστε να εφημερεύουν πλέον στο Τ.Ε.Π. Αποφασίζει δηλαδή ο κος Διοικητής, οι Ιατροί των Κλινικών να εγκαταλείπουν τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς που νοσηλεύονται στις Κλινικές (για παράδειγμα ασθενείς με Οξύ Έμφραγμα και Καρδιακή Ανεπάρκεια που νοσηλεύονται στην Καρδιολογική Κλινική, ασθενείς με Εγκεφαλικά Επεισόδια και Γαστρορραγίες που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική, γυναίκες με ωδίνες τοκετού που νοσηλεύονται στην Γυναικολογική Κλινική, πολυτραυματίες που νοσηλεύονται στην Ορθοπεδική Κλινική, ασθενείς με οξέα χειρουργικά προβλήματα νοσηλευόμενοι στην Χειρουργική Κλινική, ασθενείς με αιμορραγία από το ουροποιητικό που νοσηλεύονται στην Ουρολογική Κλινική, κλπ) και να μετακινούνται στο Τ.Ε.Π.!!

Η υποστελέχωση των Τμημάτων και κυρίως του αυτόνομου Τ.Ε.Π. αποτελεί ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα στο νοσοκομείο μας και δεν αφορά μόνο στον μήνα Αύγουστο 2024 που «προφανώς υπάρχει αύξηση του πληθυσμού». Ως Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών έχουμε προβεί σε ενέργειες ώστε το πρόβλημα να αναδειχθεί και να αντιμετωπισθεί. Ενημερώσαμε την 6η ΔΥ.ΠΕ., τους εκλεγμένους πολιτικούς παράγοντες του Νομού, τον Ιατρικό Σύλλογο και τους πολίτες του Νομού μέσω επανειλημμένων Δελτίων Τύπου. Η λύση στο πρόβλημα είναι η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και προφανώς ΟΧΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΥΤΕ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Ως Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Κορίνθου καταγγέλλουμε τη Διοίκηση:

  • για τους πρόχειρους, παράλογους και ατεκμηρίωτους επιστημονικά και διαχειριστικά τρόπους αντιμετώπισης των σοβαρών και χρονιζόντων προβλημάτων του Νοσοκομείου.
  • για τον αυταρχισμό με τον οποίον αντιμετωπίζει το Ιατρικό προσωπικό, γενικεύοντας πλέον την εφαρμογή των «εντέλλεσθε». Η πρακτική «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ» που δικαιολογούνταν από τον κο Διοικητή κατά την περίοδο της Πανδημίας, ως λύση σε «περίοδο πολέμου», συνιστά προσβολή στην αξιοπρέπεια των ιατρών.

Απαιτούμε:

  • την ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΩΝ τόσο στο Τ.Ε.Π. όσο και στα υπόλοιπα υποστελεχωμένα Τμήματα του Νοσοκομείου.
  • την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ της συγκεκριμένης απόφασης, που θα έχει ως αποτέλεσμα ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ. 

Τέλος, επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω κινητοποιήσεις και προσφυγή στην Δικαιοσύνη προκειμένου να διαφυλάξουμε την δική μας αξιοπρέπεια, τις ασφαλείς συνθήκες εφημέρευσης, αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis