banner home design 800x400

Κύθηρα: Η δημοφιλής παραλία του Χάλκου για λάτρεις του snorkeling

Η παραλία έχει ψιλό βότσαλο και γαλαζοπράσινα βαθιά νερά ενώ παράλληλα ο εξαιρετικής ομορφιάς βυθός θα αποτελέσει αντικείμενο εξερεύνησης

Η παραλία του Χαλκού είναι από τις πλέον δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες στα Κύθηρα. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, πολύ κοντά στο χωριό του Καλάμου και απέχει σχεδόν 8 χιλιόμετρα από την Χώρα των Κυθήρων.

Είναι σχετικά μικρή σε μέγεθος και βρίσκεται σε έναν γραφικό κόλπο που περιβάλλεται από βράχια και σχηματισμούς από θαλάσσιες σπηλιές και ο οποίος σχεδόν πάντοτε είναι προφυλαγμένος από τους ανέμους. Η παραλία έχει ψιλό βότσαλο και γαλαζοπράσινα βαθιά νερά ενώ παράλληλα ο εξαιρετικής ομορφιάς βυθός θα αποτελέσει αντικείμενο εξερεύνησης για τους λάτρεις του snorkeling.

Δεν διαθέτει φυσική σκιά ωστόσο είναι οργανωμένη και θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση ενώ στην ακτή λειτουργεί και μια καντίνα για να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα κατά την παραμονή σας σε αυτήν. Το μπάνιο άλλωστε στο Χαλκό μπορεί να συνδυαστεί με φαγητό ή καφέ στον Κάλαμο, το Καψάλι ή το Λιβάδι που αποτελούν τα πιο κοντινά σε αυτόν χωριά.

Η πρόσβαση στην παραλία οδικώς είναι εύκολη με αρκετό χώρο στάθμευσης πίσω από την παραλία.

Βίντεο: Earth In Motion

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version