banner home design 800x400

Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Έπεσε μαχόμενος στις 16 Αυγούστου 1974 στη μαρτυρική Μεγαλόνησο, στην επική Μάχη της ΕΛΔΥΚ

Σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας τελέστηκε στον αύλειο χώρου του Ι. Ν Αγίου Νικολάου Διδύμων, η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πεσόντα Διδυμιώτη Ήρωα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.), Κωνσταντίνου Δ. Μπροδήμα.

Ο Κωνσταντίνος Δ. Μπροδήμας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη να πολεμά γενναία στην πρώτη γραμμή της μάχης στο στρατόπεδο της Κύπρου, τον Αύγουστο του 1974.

Μαζί με άλλους στρατιώτες και Αξιωματικούς επέδειξαν απαράμιλλη αυταπάρνηση, εθελοθυσία, αλληλεγγύη, λεβεντιά και άκρως φιλοτιμία, αρετές που έφτασαν στα πιο υψηλά επίπεδα.

Ο Διδυμιώτης Ήρωας έπεσε μαχόμενος στις 16 Αυγούστου 1974 στη μαρτυρική Μεγαλόνησο, στην επική Μάχη της ΕΛΔΥΚ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Ήρωα Κωνσταντίνου Δ. Μπροδήμα απο τον Ιερέα του χωριού.

Ακολουθούν τα λόγια του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων:

«Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων και εκπρόσωπος των πολιτών της, καταθέτω το στεφάνι αυτό ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στον συμπατριώτη και πρώτο εξάδελφο Κωνσταντίνο Μπροδήμα, για την ηρωϊκή του θυσία στην άνιση μάχη της ΕΛΔΥΚ, στην Κύπρο, μισό αιώνα πριν, στις 16 Αυγούστου 1974.

Η ηρωϊκή αντίσταση του Κωνσταντίνου Μπροδήμα που δεν υπολόγισε τη ζωή του για χάρη των συμπολεμιστών του, που στάθηκε πιστός στα ιδανικά της πατρίδας,  της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, ας είναι παράδειγμα για όλους μας.

Ο Κωνσταντίνος και η θυσία του τίμησε και τιμά την χώρα μας, την ιδιαίτερη πατρίδα του και πέρασε στην ιστορία.

Αθάνατος»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version