banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Ναύπλιο: Ελεύθερη Καραθώνα θέλει το «Ανάπλι Εμπρός!»

Δεν μπορεί να χαθεί η παραλία για τους πολίτες για τον απλό λόγο ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν θα το επιτρέψει.
Καραθώνα Ναυπλίου

«Το κοινό πρόγραμμα του “Οράματος Δημιουργίας” και του “Ανάπλι Εμπρός!” μιλάει για ελεύθερη Καραθώνα και για την ολοκλήρωση των έργων για το αθλητικό πάρκο. Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί σε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και δίπλα στον Δήμαρχο στην υλοποίηση αυτών», υπογραμμίζει η τοπική παράταξη του Ναυπλίου, σχολιάζοντας τα όσα εκτυλίσσονται τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την περιοχή της Καραθώνας.

Στο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης επισημαίνονται τα εξής:

«Είμαστε όλοι σε εγρήγορση, όμως δεν φοβόμαστε για την Καραθώνα. Δεν μπορεί να χαθεί η παραλία για τους πολίτες για τον απλό λόγο ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν θα το επιτρέψει.

Η δική μας Καραθώνα

Είναι πολλές χιλιάδες αυτοί που η Καραθώνα είναι ζωντανή και μέσα στο όνειρά τους και τον λογισμό τους(όπου λογισμός σημαίνει συνειδητός ασίγαστος πόθος για μία Καραθώνα που θα εξακολουθήσει να ανήκει στον κόσμο, με ταυτόχρονη ήπια και περιβαλλοντικά συμβατή ανάδειξή της). Οι αναμνήσεις μας, οι νεανικοί μας έρωτες, ο “Πρίγκιπας”, πιο παλιά οι παρέες που μετέβαιναν στην Καραθώνα με τα βαρκάκια, οι οικοδόμοι και οι ράφτες της πόλης με τις εορτές τους, ο Διαμαντής και ο Θυμιάκος, οι βουτιές και οι γυαλιστερές, τα ροκ φεστιβάλ που ακούραστα ετοίμαζαν ο Γιάννης και ο Μάκης και οι άλλοι της Πύλης Πολιτισμού, όλα αυτά και τόσα άλλα δεν μπαίνουν στο ζύγι με τις όποιες τυχόν συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ και τις χάντρες που πονηρά θέλουν να προσφέρουν σε εμάς τους “ιθαγενείς”. Το κομμάτι της ψυχής μας και του είναι μας που ονομάζεται Καραθώνα δεν ξεριζώνεται.

Οι αγώνες για την Καραθώνα

Το “Ανάπλι εμπρός!” είναι υπερήφανο για τους δικούς του αγώνες για την Καραθώνα με τους οποίους βάλαμε και εμείς ένα πολύ μικρό λιθαράκι δίπλα στις παλαιότερες και μεταγενέστερες κινητοποιήσεις πολλών άλλων. Δεν μπορούμε παρά να θυμίσουμε την ολοήμερη κινητοποίησή μας στην Καραθώνα για την Καραθώνα, κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019. Τα μέλη μας είχαν αγώνες δεκαετιών κρατώντας γαλάζιες, πράσινες, ροζ, κόκκινες σημαίες για την Καραθώνα.

Ο τρόπος διαχείρισης της Καραθώνας

Πράγματι η διαχείριση της Καραθώνας ήταν κάκιστη. Αυτό όμως δεν επιτρέπει το τσουβάλιασμα όλων. Υπήρχαν και υπάρχουν οι ενεργοί πολίτες με αγώνες διαρκείας για απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στην λαϊκή παραλία του Ναυπλίου.

Καραθώνα και τοπική οικονομία

Αλλά πέρα από τα όνειρα και τις αναμνήσεις μας,κάνοντας αναφορά και στο πιο πεζά αλλά σημαντικά, για την οικονομική βιωσιμότητα αυτού του τόπου, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε ότι θα είναι καταστροφή για την τοπική οικονομία, τα μαγαζιά και την εστίαση στο Ναύπλιο και στην περιοχή η αλλαγή χαρακτήρα της Καραθώνας και η διαχείρισή της από μεγάλα κεφάλαια που θα βλέπουν μόνον την επένδυσή τους και τίποτα άλλο έξω από αυτήν. Οι ελεύθερες παραλίες είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας. Χιλιάδες συρρέουν στην χώρα μας αλλά και στο Ναύπλιο και στο Τολόκαι στην Πλάκα και στα Ιρια, ακριβώς διότι εδώ μπορούν να ανακαλύψουν την μαγεία. Σκεφτείτε τι ζημιά θα ήταν να ήταν διαφορετική με πανύψηλες πολυκατοικίες η Ψιλή Άμμος στο Τολό, να μην υπήρχε το Κονδύλι, έτσι όπως είναι, στο Βιβάρι. Η πόλη, η τοπική οικονομία θα χάσει αν προσπαθήσει να συναγωνιστεί τις τουριστικές κονσέρβες με τις κλειστές παραλίες που η μόνη επιδίωξη είναι η κερδοσκοπία των πολύ λίγων. Και εμείς στο Ναύπλιο έχουμε μπροστά στα μάτια μας τα σκιάχτρα του παλαιού Ξενία και του Κήπου του Αμφιτρύωνα.

Καραθώνα: Μία παραλία όχι μόνον των Ναυπλιωτών αλλά ΟΛΩΝ

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Καραθώνα αφορά και τους Αργείους και του Νεμεάτες και του Τριπολιτσιώτες, αλλά και τους Αθηναίους και όλους του Ελληνες. Αφορά τους προσκυνητές περιηγητές από όλο τον κόσμο.

Τι ζητάμε; Για τι θα αγωνιστούμε;

Ξαναγυρίζοντας στα όνειρά μας ζητάμε μία Καραθώνα κέντρο αθλητικών δραστηριοτήτων και θεματικού ήπιου τουρισμού. Κανό και ιστιοπλοΐα, τρέξιμο, αναρρίχηση στα βράχια της Κατακεκρυμμένης και στον “Κάτω Κόσμο”, μία βάση για καταδυτικό τουρισμό. (Όλα αυτά σχεδιάζονται σήμερααπό την Αντιδημαρχία Τουρισμού Ας μην πάνε χαμένες οι προσπάθειές μας) Ανάδειξη του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου όλης της έκτασης.Ας σκεφτούμε όλοι τα πρωινά μπάνια στην μαγεία της Ανατολής. Οικογένειες τα μεσημέρια, Beach Volley . Ουζάκια στα ηλιοβασιλέματα. Ανακλύκλωση και κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Φροντίδα της περιοχής Natura και των δασικών εκτάσεων. Επισκέψεις στο σπήλαιο. Οργάνωση περιπατητικού τουρισμού με την διάνοιξη μονοπατιών προς Αγιο Νικόλαο και Τολό. Τι στοκαλό έχουμε υποβάλει φάκελο για χρηματοδότηση για τα μονοπάτια αυτά;

Οι άμυνές μας πέραν από τους αγώνες

Περιβαλλοντική μελέτη δεν μπορεί να περάσει χωρίς αντίδραση από τους πολίτες και τους φορείς. Οι φύλακες αγρυπνούν. Τα διάφορα ΕΣΧΑΔΑ δεν είναι θέσφατα και παλεύονται στην δικαιοσύνη.

Μία χρυσή ευκαιρία για την δημοτική αρχή

Ο κ. Ορφανός, έχει την δυνατότητα και την χρυσή ευκαιρία να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Να γίνει ένας σπουδαίος Δήμαρχος που θα μνημονεύεται επί δεκαετίες από τις επόμενες γενιές. Θα είμαστε απόλυτα δίπλα του και αρωγοί σε μία τέτοια πρωτοβουλία να ηγηθεί μιας διαπαραξιακής επιτροπής και μίας επιτροπής φορέων. Να ηγηθεί των δημοτών. Για ανοικτούς διαλόγους και συζητήσεις και για κινητοποιήσεις εάν υπάρξει ανάγκη. Με πολύχρωμες σημαίες
Η όποια μεγάλη επένδυση στην Καραθώνα απαιτεί πόρους, δηλαδή παροχή πόσιμου νερού, διαχείριση απορριμμάτων, επεξεργασία λυμάτων, φροντίδα δρόμων πρόσβασης. Και όλα αυτά είναι στα χέρια ενός Δήμου, που διαθέτει πολύ μεγάλο όπλο. Η αντίθεση του Δήμου σε μία λεόντεια συμφωνία θα αποτρέψει το οποιοδήποτε καταστροφικό σχέδιο, καθόσον η οποιαδήποτε μεγάλη επένδυση προφανώς χρειάζεται την συναίνεση της αυτοδιοίκησης. Δήμαρχε προχώρα σε αυτό τον δρόμο.

Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις

Άλλωστε και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, το κοινό πρόγραμμα του Οράματος Δημιουργίας και του Ανάπλι εμπρός! μιλάει για ελεύθερη Καραθώνα και για την ολοκλήρωση των έργων για το αθλητικό πάρκο. Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί σε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και δίπλα στον Δήμαρχο στην υλοποίηση αυτών».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis