banner home design 800x400

Αρκαδία: Επέτειος της εξόδου του Παπαφλέσσα στην Ιστορική Μονή Ρεκίτσης

Παραδοσιακός αγώνας δρόμου Δυρράχι – Ρεκίτσα, που διοργανώθηκε προς τιμήν του ήρωα Παπαφλέσσα

Στις 16 Αυγούστου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης, παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξόδου του Μοναχού Παπαφλέσσα στην Ιστορική Μονή Ρεκίτσης, στη Δημοτική Κοινότητα Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον γενικό σημαιοστολισμό της περιοχής, και ακολούθησε ο παραδοσιακός αγώνας δρόμου Δυρράχι – Ρεκίτσα, που διοργανώθηκε προς τιμήν του ήρωα Παπαφλέσσα.

Την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στην Ιστορική Μονή Ρεκίτσης ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την προτομή του Μοναχού Παπαφλέσσα. Μετά το πέρας της τελετής, ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε στεφάνι ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη του ήρωα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την απονομή επάθλων στους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου.

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που έδωσε το μέγιστο των δυνάμεών του για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Η μνήμη του θα συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας οδηγεί σε κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου μας και της Ελλάδας. Εύχομαι αυτές οι εκδηλώσεις να μας υπενθυμίζουν πάντα τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας», σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο Αντιπεριφερειάρχης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version