banner home design 800x400

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Μας έδειξαν τον Εωσφόρο στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμο

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμο, ο οποίος εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με συμβολισμούς που παρατήρησε τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στη λήξη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι οι εικόνες που παρουσιάστηκαν ήταν ανησυχητικές και πρότεινε στους πιστούς να παραμείνουν επιφυλακτικοί.

Σύμφωνα με τον Ιερώνυμο, στην τελετή έναρξης υπήρξαν στοιχεία που βλασφημούσαν τον Ιησού Χριστό και τους μαθητές του, ενώ στην τελετή λήξης είδε την παρουσία του Εωσφόρου να απεικονίζεται με έναν ολόχρυσο χαρακτήρα, ο οποίος κατέβαινε από τον ουρανό στο στάδιο, λουσμένος στο φως. Ο Μητροπολίτης ερμήνευσε αυτή τη σκηνή ως αναπαράσταση της πτώσης του Διαβόλου από τον ουρανό στη γη, όπως περιγράφεται στη Βίβλο.

«Ο κόσμος επιβάλλεται να είναι επιφυλακτικός μετά από τις ντροπιαστικές εικόνες που παρακολουθήσαμε όταν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην τελετή έναρξης είδαμε να βλασφημείται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και των μαθητών του και στην τελετή λήξης, μας έδειξαν τον Εωσφόρο να κατεβαίνει ολόχρυσος και μέσα σε φως, στο Στάδιο από τον ουρανό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τη σκηνή, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι ένα φωτεινό ον με κέρατα που έμοιαζαν με κεραίες, σκελετικό πρόσωπο, φτερά και μεγάλα γαμψά νύχια, κατέβηκε μέσα σε μια ατμόσφαιρα σκοτεινής μουσικής και συνάντησε δύο απρόσωπες φιγούρες με κουκούλες, σε μια γη γεμάτη από καπνούς και οξυμένες γωνίες, υπονοώντας την αποτύπωση πολέμων και καταστροφών.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος σημείωσε:

«Ενα απόκοσμο φωτεινό ον, με κέρατα στο κεφάλι σε μορφή κεραιών, σκελετοειδές πρόσωπο, φτερά και μεγάλα γαμψά νύχια, έπεσε μέσα σε σκοτεινή μουσική σε μια άχρωμη Γη με οξυμένες γωνίες σαν παζλ και καπνούς από πολέμους και συνάντησε δυο απρόσωπους κουκουλοφόρους»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version