banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Καλοκαιρινές νύχτες ντοκιμαντέρ και μουσικής στην Καρδαμύλη και Δυτική Μάνη

Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επτά ελληνικά ντοκιμαντέρ
solar cinema 1

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και ο Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος, σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Μάνης, συνεχίζουν να υποστηρίζουν την πολιτιστική αποκέντρωση, φέρνοντας και φέτος το καλοκαίρι τον κινηματογράφο ντοκιμαντέρ στις πόλεις και τις κοινότητες της περιοχής.

Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επτά ελληνικά ντοκιμαντέρ από το πρόγραμμα του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Δράσης «Προορισμός – Ταξίδι». Στις 28 Αυγούστου, στην Καρδαμύλη, θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, ενώ στις 24 Αυγούστου, στο Εξωχώρι, θα παρουσιαστούν επιλεγμένα ντοκιμαντέρ από το πρόγραμμα του 1ου Kalamata Short Doc Festival (2023). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 29 Αυγούστου στην Καρδαμύλη με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Ennio: The Maestro” του Giuseppe Tornatore, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση για συνέχιση του Kardamili ArtDoc Festival, που αγκαλιάστηκε θερμά κατά την περσινή του διοργάνωση.

Παράλληλα με το διήμερο προβολών στην Καρδαμύλη, στις 28 και 29 Αυγούστου, στο πολιτιστικό στέκι Equinox, θα φιλοξενηθεί η έκθεση κόμικ “Sketching Ennio“. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη Ennio Morricone μέσα από έργα Ελλήνων σκιτσογράφων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, υπό την επιμέλεια του σκιτσογράφου Γιάννη Αντωνόπουλου.

Τέλος, στις 28 Αυγούστου, μετά την προβολή, θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με το σχήμα “Ασσόδυο”, όπου θα συμμετάσχουν οι Παναγιώτης Βιώνης (μπαγλαμαδάκι), Πάνος Ταντής (κιθάρα, καχόν, τραγούδι) και Ελένη Χρηστίδου (ακορντεόν, τραγούδι).

solar cinema

Οι προβολές θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21:00 και η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis