banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Είχαν βάλει στόχο τα ψιλικατζίδικα στην Αργολίδα – Έκλεβαν τους κωδικούς των paysafe

Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις απάτης και 3 απόπειρες αυτής
Εκτάκτη επιχορήγηση

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, 3 περιπτώσεις απάτης και 3 απόπειρες αυτής σε καταστήματα ψιλικών και περίπτερα στην Αργολίδα. Οι δράστες ζητούσαν κάρτα paysafe αξίας 100 ευρώ και κατάφερναν να υποκλέψουν τον κωδικό της.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (14.8.2024) στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, 30χρονος και ανήλικος, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και απόπειρες απατών.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος καταστηματαρχών καταστημάτων ψιλικών και μίνι μάρκετ στο Ναύπλιο και σε τοπικές κοινότητες του δήμου Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών.

Πώς τους ξεγέλαγαν

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες μετέβαιναν σε καταστήματα ψιλικών και μίνι μάρκετ, προσποιούμενοι τους πελάτες και αφού ζητούσαν μια προπληρωμένη κάρτα (paysafe) αξίας 100 ευρώ, κατάφεραν να υποκλέψουν τον κωδικό αυτής, αποχωρώντας από το σημείο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 12 Αυγούστου 2024 έως και την 14 Αυγούστου 2024, είχαν διαπράξει 3 περιπτώσεις απατών και 3 απόπειρες αυτών.

Τέλος, στην κατοχή του ανήλικου βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis