banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Αυτό είναι το ψήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων για την Καραθώνα

Απαραίτητη η σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής και η διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης μέσω ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου
Γενική άποψη παραλίας της Καραθώνας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Nαυπλιέων, κατά την 32η τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 12 Αυγούστου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος, το οποίο έλαβε αρ. 208/2024 απόφασης :

Ψήφισμα

«Μετά την παρατηρούμενη τον τελευταίο καιρό αναζωπύρωση της συζήτησης σχετικά με την προοπτική αξιοποίησης της Καραθώνας από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και της εύλογης ανησυχίας των κατοίκων της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο προέβη, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, στην έγκριση του παρόντος ψηφίσματος.

Επιλογή μας είναι να σχεδιάσει ο ίδιος ο Δήμος το πλάνο αξιοποίησης της Καραθώνας. Με πρότυπο το περιεχόμενο της πρώτης προγραμματικής σύμβασης, επικαιροποιημένης και προσαρμοσμένης στα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί 35 χρόνια μετά. Με κύριους άξονες, αφενός την εξυπηρέτηση των αναγκών αστικής αναψυχής των κατοίκων του Δήμου Ναυπλιέων και των επισκεπτών και αφετέρου τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς στην πόλη του Ναυπλίου με εγκαταστάσεις και χώρους ήπιας και αειφόρου τουριστικής υποδομής.

Με την επιλογή του δύσκολου αυτού δρόμου, ο Δήμος Ναυπλιέων αναλαμβάνει ο ίδιος να συντάξει και να παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής της Καραθώνας, πλήρως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο.

Ένα σχέδιο που θα συνδυάζει ισορροπημένα με την ήπια ανάπτυξη τουριστικών υποδομών, το επίπεδο και η ποιότητα των οποίων θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν ολόκληρης της πόλης.

Σημαντική και αδιαπραγμάτευτη παράμετρος στο σχέδιο αυτό, θα είναι η προϋπόθεση ο φορέας που θα εκμεταλλευτεί την τουριστική υποδομή, να αναλάβει να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους, όλες τις κοινόχρηστες και κοινωφελείς υποδομές του Δήμου.

Κρίνεται απαραίτητη η σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής και η διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης μέσω ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Το συναίσθημα των Ναυπλιωτών και η ταύτιση της ζωής τους μαζί της κραυγάζει ότι η Καραθώνα ανήκει στους δημότες της. Κοιτάζοντας την σημερινή πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, δίνεται στον Δήμο μας μοναδική ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο, αξιοποιώντας προς όφελος του τα κεφάλαια που πρόκειται να επενδυθούν στην περιοχή μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ναύπλιο επιλέγει να κοιτάξει φιλόδοξα μπροστά – με λογισμό και μ’ όνειρο – να δημιουργήσει τις υποδομές των επομένων δεκαετιών, που θα εξελίξουν την Πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας στην Πρώτη πόλη – πρότυπο ολόκληρης της χώρας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis