banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Πλάκα Δρεπάνου: Κρυφτό με τις ομπρέλες. 190 μέτρησε η αστυνομία το πρωί, αλλά ξαναφυτρώνουν τη νύχτα

Λουόμενοι διαμαρτύρονται ότι ψάχνουν τις ομπρέλες τους και δεν τις βρίσκουν
Ομπρέλες στην Πλάκα Δρεπάνου

Εκατόν ενενήντα κλειστές ομπρέλες, τοποθετημένες αυθαίρετα σε όλο το μήκος της παραλίας Πλάκα Δρεπάνου μέτρησε η αστυνομία το πρωινό της Τρίτης και ζήτησε εγγράφως από τον δήμο Ναυπλιέων να τις μαζέψει, κάτι που έγινε το πρωί της παραμονής του Δεκαπανταύγουστου, μεταξύ διαμαρτυριών και γκρίνιας με τους ιδιοκτήτες τους.

Το έγγραφο της αστυνομίας εστάλη στον δήμο Ναυπλιέων το μεσημέρι της προπαραμονής του Δεκαπενταύγουστου και σήμερα έγινε η επιχείρηση …μαζέματος από την υπηρεσία Καθαριότητας, δίπλα στη θάλασσα.

Όσο πέφτει όμως το βράδυ ο κόσμος φεύγει από την παραλία, αλλά οι ομπρέλες παραμένουν, σαν να παίζουν κάποιοι κρυφτό με την αστυνομία.

Ομπρέλες στην Πλάκα Δρεπάνου

Ψάχνουν τις ομπρέλες τους

Εντωμεταξύ, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να απευθυνθούν στον δήμο Ναυπλιέων αναζητώντας τις ομπρέλες τους που εξαφανίστηκαν από την παραλία κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας και της Κτηματικής Υπηρεσίας Αργολίδος. Είχε ήδη ανακοινώσει ο δήμος μέσω του Τύπου ότι «οι πολίτες, των οποίων απομακρύνθηκαν τα αντικείμενα ιδιοκτησίας τους, μπορούν να τα παραλάβουν από την αποθήκη Κανελλόπουλου του Δήμου Ναυπλιέων η οποία βρίσκεται στην παραλιακή Ναυπλίου- Νέας Κίου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, άνευ επιβολής προστίμου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πολλοί ήταν αυτοί που επικοινωνησαν με το γραφείο σύνταξης του anagnostis.org, μεταξύ των οποίων ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι πολλές ομπρέλες δεν βρέθηκαν.

Όπως λέει λουόμενος που επικοινώνησε με την σύνταξη του anagnostis.org «μάζεψαν μέχρι και τα παιδικά παιγνίδια από την παραλία. Πληρώσαμε 180 ευρώ για να αγοράσουμε αυτά που ξηλώθηκαν και δεν βρέθηκαν στις αποθήκες». Και αναρωτιέται: «Μήπως έπρεπε την προηγούμενη μέρα να είχε αναρτηθεί σε εμφανές σημείο μια ειδοποίηση ότι αύριο θα συμβεί αυτή η ενέργεια; Έτσι δεν θα είχε δημιουργηθεί η ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί».

Ένας άλλος λουόμενος μιλάει για επιλεκτική μεταχείριση: «Η κατ΄ ευφημισμόν «κάθαρση» έγινε κατ΄ επιλογήν. Δηλαδή μερικές οικογένειες, κάτοικοι περιοχής ειδοποιήθηκαν νωρίτερα και πήγαν 02.00 π.μ. και τις πήραν. Κατ΄ επιλογήν επίσης μαζεύτηκαν όσες ήταν κλειστές». Επισημαίνει επίσης: «Βάσει του Νόμου η φύλαξη έπρεπε να γίνει σε ασφαλές σημείο του δήμου. Αντιθέτως πεταχτήκανε και πολλοί πήγαν και τις έκλεψαν».

Ένας ακόμα αναρωτιέται: «Παραμονή γιορτής; Και Γιατί όχι από Μάιο;».

Η ιστορία με τις ομπρέλες στην Πλάκα Δρεπάνου, που ξεκίνησε μετά από καταγγελίες λουομένων στα μέσα Ιουλίου, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, αφού γίνεται καθημερινά ένα κρυφτούλι των ιδιοκτητών τους με την αστυνομία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis