banner home design 800x400

Η Λαϊκή Συσπείρωση στρατεύεται κατά του ξεπουλήματος της Καραθώνας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου τονίζει πως το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου με την απόφαση του να εγκρίνει το ψήφισμα δέχεται το ξεπούλημα της παραλίας Καραθώνας μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου τονίζει πως το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου με την απόφαση του να εγκρίνει το ψήφισμα δέχεται το ξεπούλημα της παραλίας Καραθώνας μέσω ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς ή να αντιτίθεται στο σχέδιο.

Επίσης, επικρίνει την προκλητική στάση της δημοτικής αρχής, η οποία παρουσιάζει ως θετική την ανάληψη της τουριστικής ανάπτυξης από ιδιώτες, παρά τις αρνητικές συνέπειες για τους δημότες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα, καλώντας τους πολίτες να αντισταθούν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και να υπερασπιστούν την ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου αναφέρει:

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 12-8-2024 το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, ψήφισμα για την Καραθώνα. Η Δημοτική αρχή Ορφανού δέχεται ντε φάκτο το ξεπούλημα της παραλίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ και δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Κτήματος Καραθώνα» όπως το ονομάζουν, δε δείχνει καμία διάθεση για σύγκρουση με το υπερταμείο. Θεωρούν δεδομένο, ότι πρέπει να υπάρξει ένας φορέας που θα προκύψει από την πλειοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, που θα εκμεταλλευτεί την τουριστική ανάπτυξη της Καραθώνας.

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών στο εισηγητικό του σημείωμα μίλησε με τρόπο προκλητικό και ειρωνικό απέναντι στο λαό της περιοχής για τους αγώνες που έχει κάνει κατά το παρελθόν αλλά θα συνεχίσει να κάνει και σήμερα και στο μέλλον για να σταματήσει αυτό το ξεπούλημα. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια των Δημοτών λέγοντας, ότι ο Δήμος μπαίνει μπροστά για την αξιοποίηση της Καραθώνας, ζητώντας από τον επενδυτή να φτιάξει πάρκα, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναψυχής στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι του Ναυπλίου.

Μας λένε δηλαδή ότι ναι μεν η Καραθώνα θα ξεπουληθεί σε έναν επιχειρηματικό όμιλο, αλλά θα μας φτιάξει και ένα γηπεδάκι σε μια γωνιά για να βαράμε σουτάκια. Μας λένε, ότι θα κοπούν τα δέντρα για να γίνει το πεντάστερο, για να φτιαχτούν πισίνες και βίλες και να αράζουν αυτοί που μπορούν να πληρώνουν μερικές εκατοντάδες και χιλιάδες ευρώ την βραδιά στην παραλία για κολύμπι και ηλιοθεραπεία, αλλά θα μας φτιάξει και ένα καφενεδάκι στην άλλη γωνιά για να τους καμαρώνουμε.

Εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης για άλλη μια φορά, και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώσαμε ότι θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε και να αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό της περιοχής μας, τα σωματεία και τους συλλόγους, για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια του ξεπουλήματος. Γιατί η Καραθώνα όπως και κάθε δημόσιος χώρος πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της κοινωνίας για ξεκούραση, διακοπές, αθλητισμό, πολιτισμό, ελεύθερα και όχι τους επιχειρηματικούς ομίλους για την κερδοφορία τους. Με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο λαό της περιοχής και τους επισκέπτες με δωρεάν θεματικές δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

Ο λαός της περιοχής δε θα διαπραγματευτεί τους όρους πώλησης της Καραθώνας, δε θα δώσει τη συναίνεση του στο έγκλημα αυτό. Θα δώσει ηχηρή απάντηση σε Δήμο και Κυβέρνηση που ξεπουλάνε την παραλία του, αλλά και στις δήθεν «καλοπροαίρετες και συναινετικές» φωνές που λένε, ότι αφού θα μπει ιδιώτης πάμε να δούμε πως θα το διαπραγματευτούμε και δε θα κάνει παρατυπίες. Δε βολεύεται με τίποτα λιγότερο από αυτό που του ανήκει…..

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τα σωματεία, φορείς και συλλόγους του νομού να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να ακυρώσουμε στην πράξη τους αντιλαϊκούς σχεδιασμού. Το εργατικό λαϊκό κίνημα της περιοχής μας να οργανώσει την πάλη κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και αστικών κομμάτων, ΕΕ, και επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στους μεγάλους ενόχους που ευθύνονται για τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας γης.“.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Τώρα το θυμήθηκαν;
    Αντανακλαστικά σαν τις δράσεις τους.
    Μηδενικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version