banner home design 800x400

Στον Ορφανό νέος Ναυπλιώτης επιστήμονας που διαπρέπει στις ΗΠΑ

Ο Νίκος Κολιόπουλος, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, μετά την επιχορήγηση της έρευνάς του από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ.

Στο Δημαρχείο Ναυπλιέων βρέθηκε την Τρίτη, 13 Αυγούστου, ο Νίκος Β. Κολιόπουλος, ένας νέος και διακεκριμένος Ναυπλιώτης επιστήμονας που διαπρέπει στο εξωτερικό. Ο κ. Κολιόπουλος, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, έλαβε πρόσφατα σημαντική επιχορήγηση από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (National Science Foundation – NSF) για την έρευνά του στον τομέα των εφαρμοσμένων μαθηματικών.

Η επιλογή του για αυτή την επιχορήγηση αποτελεί μεγάλη αναγνώριση της δουλειάς του και επιβεβαιώνει τη λαμπρή του καριέρα στον επιστημονικό χώρο. Με τις έρευνές του να συμβάλλουν σημαντικά στην επιστημονική κοινότητα, ο Νίκος Κολιόπουλος αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, με πολλούς να εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός, σε συνάντηση που είχε με τον νεαρό επιστήμονα, τον συνεχάρη θερμά για τις επιτυχίες του, εκφράζοντας την υπερηφάνεια της πόλης για την πρόοδό του. «Είναι τιμή για την πόλη μας να βλέπουμε νέους επιστήμονες από το Ναύπλιο να καταξιώνονται σε διεθνές επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχόμενος στον κ. Κολιόπουλο ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Η παρουσία και η επιτυχία του Νίκου Κολιόπουλου στις ΗΠΑ αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους νέους επιστήμονες της περιοχής, αποδεικνύοντας ότι με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version