banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση αυτόματων πωλητών στις Μυκήνες

Ποιες παραβάσεις εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών
Πρόστιμο πρόστιμα

Σε αυστηρές κυρώσεις προχώρησε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε επιχείρηση με Αυτόματους Πωλητές στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών. Οι παραβάσεις εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 31 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας διαπίστωσαν δύο σοβαρές παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), οι οποίοι έχουν θεσπιστεί με την Υ.Α. 91354/2017 και έχουν στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας και της προστασίας των καταναλωτών.

Η πρώτη παράβαση αφορά τη μη τήρηση τιμοκαταλόγου για τα διαθέσιμα προϊόντα, όπως εμφιαλωμένα νερά, σάντουιτς, τοστ, καφέδες και τσάι, που πωλούνται σε ελεγχόμενες τιμές. Ο τιμοκατάλογος θα έπρεπε να αναγράφεται ευκρινώς τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, σύμφωνα με το άρθρο 115 της Υ.Α.91354/2017. Η έλλειψη αυτή οδήγησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 1.000 Ευρώ.

Η δεύτερη παράβαση σχετίζεται με την έλλειψη τεσσάρων ειδών προϊόντων, κατά παράβαση του ίδιου άρθρου, γεγονός που επιβάρυνε την επιχείρηση με πρόστιμο 1.000 Ευρώ για κάθε είδος, ανεβάζοντας το συνολικό πρόστιμο στα 5.000 Ευρώ.

Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της αυστηρής τήρησης των κανόνων λειτουργίας, ειδικά σε χώρους με υψηλή επισκεψιμότητα, όπως οι αρχαιολογικοί χώροι. Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να επιτηρούν την τήρηση των κανονισμών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων και η προστασία των επισκεπτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis