banner home design 800x400

Ναύπλιο: Πυρ κατά Ορφανού για την Καραθώνα

Αντιδράσεις από τις παρατάξεις Μάκαρη και Κωστούρου – Τι προτείνουν να γίνει για το θέμα της Καραθώνας σε σχέση με την εκχώρησή της από το ΤΑΙΠΕΔ

|

Χρόνος ανάγνωσης

5 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Πυρ κατά Ορφανού για την Καραθώνα

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα για την Καραθώνα που συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων. Την ίδια στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ προετοιμάζει τον διαγωνισμό για την παραχώρηση του «κτήματος» που του ανήκει σε όποιον ιδιώτη εκφράσει ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του.

Για το ζήτημα της Καραθώνας δεν εξασφαλίστηκε ομοφονία, καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο. Δύο εξ αυτών εξαπολύουν πυρ κατά Ορφανού, καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένες από αυτά που άκουσαν.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Σχετικά με το ψήφισμα που πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις Μάκαρη και Κωστούρου, εκθέτοντας παράλληλα κάποιες από τις θέσεις τους για την τύχη της Καραθώνας.

«Νέα Εποχή»: Αρνητικοί στην εκχώρηση της Καραθώνας από το ΤΑΙΠΕΔ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Κωνσταντίνου Μάκαρη «Νέα Εποχή»:

«Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός έφερε με καθυστέρηση προς συζήτηση Ψήφισμα για την Καραθώνα το οποίο ήταν «στο πόδι».

Ως Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» είμαστε αρνητικοί στην εκχώρηση  της Καραθώνας από το ΤΑΙΠΕΔ  σε επιχειρηματικά συμφέροντα  και ΖΗΤΟΥΜΕ να υπάρξει από τη μεριά του Δήμου  Ναυπλιέων και της Δημοτικής Αρχής ένα πλήρες σχέδιο και  μια εμπεριστατωμένη μελέτη για την αξιοποίηση της.

Η παράταξή μας, έχει επισημάνει εδώ και καιρό στην Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού ότι δεν πρόκειται να στηρίξει -στη βάση που θίγονται τα συμφέροντα του Ναυπλιακού Λαού- καμία πρόταση η οποία δεν λαμβάνει υπόψη την Τοπική Κοινωνία.

Έπρεπε η Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού να είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο μία σοβαρή πρόταση και ένα δομημένο σχέδιο για την αξιοποίηση της Καραθώνας αλλά αντί  αυτού παρουσίασε μια ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ προκειμένου να πείσει ότι δουλεύει ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο.

Είναι κρίμα τέτοια θέματα που αγγίζουν όλη την Ναυπλιακή Κοινωνία να αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά.

Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» πιστή στις δημοκρατικές αξίες και τις συνεργασίες (το έχει αποδείξει στην πράξη), ζητάει από την Δημοτική Αρχή να εκπονηθεί σχέδιο για την Καραθώνα το οποίο θα έχει την συναίνεση  όλων των Δημοτικών παρατάξεων.

Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»  προτείνει ένα σχέδιο βιώσιμης και ήπιας εκμετάλλευσης για την Καραθώνα προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης του Ναυπλίου.

Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργία Υψηλού επιπέδου κατασκηνώσεων παιδικών, τρίτης ηλικίας κ.α.
  • Δημιουργία γηπέδων.
  • δημιουργία καταστημάτων τα οποία θα εκμισθώνονται με όλες τις νόμιμες άδειες.

Εμείς ως παράταξη  προτείνουμε μια βάση συζήτησης προκειμένου το ΤΑΙΠΕΔ και η κεντρική διοίκηση να μας πάρουν στα σοβαρά.

Ελπίζουμε έστω και τώρα η Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού να μας ακούσει γιατί μόνον ενωμένοι θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα του Ναυπλιακού Λαού.

Τέλος, η διαχείριση της Δημοτικής Αρχής στο ψήφισμα για την Καραθώνα μόνον πολιτικά ορθή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Εκτός των απουσιών δημοτικών της συμβούλων (λόγω των άγιων αυτών ημερών), υπήρξαν και αποχωρήσεις όπως αυτής του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού κ. Καράπαυλου που απείχε του ψηφίσματος, αποδεικνύοντας ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού δεν μπορεί να ελέγξει τα στελέχη της ούτε σε ένα τόσο σοβαρό θέμα το οποίο χρειαζόταν ΟΜΟΦΩΝΙΑ».

«Επόμενη Μέρα»: Να διασφαλιστεί ότι η Καραθώνα θα παραμείνει κομμάτι του Δήμου Ναυπλιέων

«Κανείς δεν μπορεί να συζητά και να σχεδιάζει για εμάς και τον τόπο μας χωρίς εμάς και την κοινωνία μας», τονίζει η παράταξη «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα» του Δημήτρη Κωστούρου, σε ανακοίνωσή της για το ψήφισμα του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων για την Καραθώνα και προτείνει πέντε ενέργειες που πρέπει να κάνει η Δημοτική Αρχή Ορφανού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός με καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα έφερε προς συζήτηση το Ψήφισμα για την Καραθώνα. Ως ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ δυστυχώς το ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ. Λέμε δυστυχώς γιατί ο συντάκτης του ψηφίσματος προσπάθησε να μας πείσει με γενικότητες, ευχολόγια και «προεκλογικά» τσιτάτα για το υποτιθέμενο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής.

Μέσα σε όλα αυτά τα χωρίς κόστος λόγια ξέχασε το σημαντικότερο να στείλει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η οποιαδήποτε ενέργεια αξιοποίησης της Καραθώνας θα πρέπει πρώτα και κύρια να είναι σύμφωνη από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε γνώση της τοπικής κοινωνίας.

Φάνηκε λοιπόν από τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε πολιτικά το ψήφισμα της Καραθώνας ότι δεν επιθυμούσε την ομοφωνία. Αφού ούτε τις ενστάσεις μας δέχτηκε για μετάθεση του χρόνου συζήτησης λόγω των απουσιών αρκετών μελών του ΔΣ αλλά και το γεγονός ότι μας παρέδωσε ένα σχέδιο ψηφίσματος μέσα στη συνεδρίαση με αποτέλεσμα η όποια διαφωνία μας αλλά και η όποια προσπάθεια αλλαγής σημείων του ψηφίσματος που θέσαμε ως αντιπολίτευση να μην γίνουν αποδεκτά.

Πολύ κρίμα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα η στάση της Δημοτικής Αρχής. Όταν θέλεις ομοφωνία το δείχνεις έμπρακτα με πράξεις και τις απαραίτητες συναινέσεις.

Αλήθεια ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κύριος Καράπαυλος γιατί απείχε του ψηφίσματος;;;

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Λαμπρόπουλος έλειπε μήπως σκοπίμως;;;

Για άλλη μια φορά απαντήσεις δεν θα λάβουμε. Αυτό που όμως είναι ολοφάνερο ότι μιλάμε για μια Δημοτική Αρχή χωρίς συνοχή και σχεδιασμό.

Εμείς ως ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ παραμένουμε αταλάντευτα σταθεροί στις απόψεις για την διαχείριση της επόμενης ημέρας της Καραθώνας η οποία θα πρέπει να είναι η πιο συμφέρουσα και προσφιλής για την τοπική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Τίποτα δεν πρέπει να αποφασιστεί ερήμην της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου
  2. Άμεση γραπτή ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για τυχόν αλλαγές στον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ
  3. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των επικεφαλής των παρατάξεων για τη χάραξη κοινής στρατηγικής μέσω της διατύπωσης προτάσεων, συντονισμού ενεργειών και των κόκκινων γραμμών που ως Δήμος και τοπική κοινωνία πρέπει να θέσουμε
  4. Υπενθύμιση στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και στην κυβέρνηση των δικαιωμάτων του Δήμου στην Καραθώνα
  5. Πλήρη ενημέρωση όλων των πολιτικών φορέων και των κομμάτων, καθώς και των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η ΠΕΔ Πελοποννήσου και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Το βασικό μήνυμα προς όλους θα πρέπει να είναι ότι δεν μπορεί κανείς να συζητά και να σχεδιάζει για ΕΜΑΣ και τον τόπο μας χωρίς ΕΜΑΣ και την κοινωνία μας. Αυτή τη μάχη να είστε όλες και όλοι βέβαιοι ότι θα τη δώσουμε με αποφασιστικότητα αλλά και με υπευθυνότητα λέγοντας στους πολίτες την πλήρη αλήθεια».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version