banner home design 800x400

Ήθελαν Οικονομόπουλο στο Ναύπλιο αλλά τελικά θα δουν Αργυρό

Αντιδράσεις από τον Αρχιμήδη Ασίνης για την απόφαση του Δήμου Ναυπλιέων να εγκρίνει τη συναυλία Αργυρού στο ΔΑΚ Ναυπλίου, ενώ πρώτα είχε απορρίψει την πρότασή τους για τον Οικονομόπουλο

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου δόθηκε και τυπικά η έγκριση για την προγραμματισμένη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στο ΔΑΚ Ναυπλίου.

Με αφορμή αυτή την απόφαση, το σωματείο «Αρχιμήδης Ασίνης», εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την απόφαση του Δήμου να μην παραχωρήσει το ίδιο γήπεδο για την αντίστοιχη συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου που έγινε τελικά στο Άργος, παρά τις εγγυήσεις που προσφέρθηκαν από πλευράς του Σωματείου.

Η αρχική συμφωνία με τους εκπροσώπους του δημοφιλούς καλλιτέχνη ηταν η συναυλία να πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Ναυπλίου κάτω από το μαγευτικό και φωτεινό κάστρο του Παλαμηδίου, μια τοποθεσία που θα είχε αναδείξει την ομορφιά της περιοχής και θα προσέλκυε πλήθος επισκεπτών. Ωστόσο, οι αρνητικές αντιδράσεις από την πλευρά των υπευθύνων του Δήμου, με αφορμή τις ζημιές που είχαν προκληθεί σε προηγούμενη συναυλία το 2023, εμπόδισαν την υλοποίηση του σχεδίου.

Παρά την πρόταση του σωματείου για μέτρα προστασίας και εγγυήσεις ύψους 10.000 ευρώ για την αποκατάσταση τυχόν ζημιών, η απάντηση του Δήμου παρέμεινε αρνητική. Σημαντική ήταν και η πίεση από τους τοπικούς συλλόγους εστίασης, που αναγνώριζαν τα οικονομικά οφέλη που θα έφερνε η συναυλία στην πόλη, ωστόσο οι αντιρρήσεις του Δήμου παρέμειναν ακλόνητες.

Το σωματείο από την Ασίνη απευθύνθηκε στον Δήμο Άργους-Μυκηνών που παραχώρησε το ΔΑΚ Άργους, με συμβολικό κόστος.

Προς απογοήτευση του Αρχιμήδη Ασίνης, το ΔΑΚ Ναυπλίου παραχωρήθηκε τελικά σε ιδιώτη για τη διεξαγωγή συναυλίας με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, γεγονός που προκαλεί ερωτήματικά στο τοπικό σωματείο.

Το σωματείο «Αρχιμήδης Ασίνης» εκφράζει τον προβληματισμό του για τις διακρίσεις που φαίνεται να έγιναν και αναρωτιέται για τα πραγματικά κριτήρια που οδήγησαν στη διαφοροποίηση της στάσης του Δήμου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version