banner home design 800x400

Γεύσεις Αρκαδίας: Γιορτή Οίνου και Τυριού στην Τεγέα

Μια γιορτή γεύσεων, οίνου, τυριού, ποιότητας, πολιτισμού και ιστορίας για την ανάδειξη της Αρκαδικής γης

Ο Δήμος Τρίπολης, με την υποστήριξη του EUROPE DIRECT Πελοποννήσου και του εθελοντικού οργανισμού Growth Hub, σας προσκαλεί σε μια γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων, με επίκεντρο τα μοναδικά κρασιά και τυριά της Αρκαδίας. Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, στον Χώρο της Παμπελοποννησιακής Έκθεσης, (Περίπτερο 43-45), στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας (8:30-20:30)

Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη της Αρκαδικής οινικής και τυροκομικής ιστορίας, στην ενίσχυση της μελλοντικής πορείας του κρασιού, στην προσπάθεια προώθησης του οινικού τουρισμού, καθώς και στη γνωριμία με τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου.

Η Αρκαδία έχει παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και στην τυροκομία από αρχαιοτάτων χρόνων. Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες όλο και περισσότερο προτιμούν το ελληνικό κρασί, ενώ  ο οινοτουρισμός έχει κάνει ήδη άλματα και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Στόχος του Δήμου είναι να μάθουμε, να δοκιμάσουμε και να εμπιστευθούμε τα ιδιαίτερα και ποιοτικά τοπικά προϊόντα, μέσα από ένα «ταξίδι» αρωμάτων, γεύσεων και γνωριμίας με την Αρκαδική οινική ιστορία.

Η γιορτή γεύσεων θα φιλοξενήσει wine tasting Αρκάδων οινοπαραγωγών, pairing με τυριά και σύντομες ομιλίες, όπου οι οινοπαραγωγοί -που είναι θεματοφύλακες του τοπικού πολιτισμού- θα  παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα τους, τις τοπικές ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά τους και θα δώσουν πληροφορίες για τις ιδιαίτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες της περιοχής, τις τεχνικές επεξεργασίας, αλλά και το ανάγλυφο του εδάφους, που αποτελούν τους παράγοντες που δίνουν ταυτότητα στον Αρκαδικό οίνο, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να απολαύσουν θεσπέσια αρώματα και να δοκιμάσουν κάποια από τα καλύτερα κρασιά της περιοχής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version