banner home design 800x400

Τριήμερη έκθεση φωτογραφίας στο Παράλιο Άστρος

Η έκθεση με θέμα «Ανάδειξη και προστασία του υγροτόπου Μουστού» θα διεξαχθεί στις 16, 17 και 18 Αυγούστου 2024

Τριήμερη έκθεση φωτογραφίας για τους ενδιαφερόμενους πολίτες και επισκέπτες της Αρκαδίας, θα διεξαχθεί στις 16, 17 και 18 Αυγούστου 2024 στο Παράλιο Άστρος με θέμα «Ανάδειξη και προστασία του υγροτόπου Μουστού».

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Όμιλο Μελέτης Ιστορίας – Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «ΠΥΡΑΜΙΑ» και τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους με απογευματινό ωράριο 19.30 – 23.00.

Η διοργάνωση της υπαίθριας έκθεσης έχει ως στόχο την προβολή της βιοποικιλότητας της παράκτιας λιμνοθάλασσας του Μουστού, αξιοποιώντας το αρχειακό φωτογραφικό υλικό του Ομίλου ΠΥΡΑΜΙΑ και της Μονάδας Διαχείρισης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Αυγούστου, ώρα 21.30.

Όμιλος Μελέτης Ιστορίας – Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «ΠΥΡΑΜΙΑ»

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας – Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «ΠΥΡΑΜΙΑ» είναι Μη Κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Σωματείο, ενταγμένο στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και σκοπός του είναι η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού, καθώς και η ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ολόκληρου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος αναζητά: α. την ιστορική εξέλιξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, πριν από τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και β. το πως διαμορφώθηκε η επιφάνεια της περιοχής του Δήμου με τις ανθρωπογενείς επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν και ποια είναι η σημερινή κατάσταση.

Τέλος μελετά τη βιοποικιλότητα της περιοχής και υλοποιεί δράσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την αειφόρο, ήπια τουριστική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version