banner home design 800x400

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αργολίδας δεν θα γίνουν πελάτες στις παραλίες – εμπόρευμα

Το Σωματείο καλεί τη δημοτική αρχή Ναυπλίου και το δημοτικό συμβούλιο να υπερασπιστούν τις λαϊκές ανάγκες και να απορρίψουν την ιδιωτικοποίηση του κτήματος Καραθώνα.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αργολίδας δεν θα γίνουν πελάτες στις παραλίες – εμπόρευμα, για να κερδίζουν οι λίγοι” τονίζει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, ενώ κάνει λόγο για τον νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τις παραλίες, ο οποίος ολοκληρώνει την πλήρη εμπορευματοποίησή τους, παραδίδοντας τις παραλίες στην εκμετάλλευση από τουριστικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Το Σωματείο καλεί τη δημοτική αρχή Ναυπλίου και το δημοτικό συμβούλιο να υπερασπιστούν τις λαϊκές ανάγκες και να απορρίψουν την ιδιωτικοποίηση του κτήματος Καραθώνα. Οι εργαζόμενοι της περιοχής καλούνται να αντιδράσουν οργανωμένα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, διεκδικώντας ελεύθερη πρόσβαση σε καθαρές και ασφαλείς παραλίες, με δωρεάν υποδομές και υποστήριξη για όλους.

Αναλυτικά, το Σωματείο αναφέρει:

Ο νόμος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τις παραλίες, ολοκληρώνει την πλήρη εμπορευματοποίησή τους, που είχε ξεκινήσει από προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν αφήνει καμιά παραλία, ακόμα και προστατευόμενες, χωρίς να την παραδώσει στην εκμετάλλευση από τους τουριστικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Το καθεστώς της «αχόρταγης» αγοράς καταπίνει το δικαίωμά μας στον δημόσιο χώρο, που ανήκει σε όλους. Δεν μας επιτρέπει να «απλώσουμε την πετσέτα μας», χωρίς να πληρώσουμε πανάκριβα για ομπρέλα και ξαπλώστρα στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης.

Στις αρχές του 2024, το ΤΑΙΠΕΔ πήγε να παρουσιάσει το «κτήμα Καραθώνα» με τις ευλογίες αυτής της κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης και να πουλήσουν σε ιδιώτες δημόσια περιουσία, μια μεγάλη λαϊκή παραλία.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Καλούμε την δημοτική αρχή Ναυπλίου και το δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα με αυτό το θέμα, να πάρουν μια απόφαση που θα υπερασπίζεται τις λαϊκές ανάγκες και όχι τους επενδυτές. Να σταθούν, στο πλευρό του αργολικού κόσμου που απαιτεί και διεκδικεί ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες, με υψηλού επιπέδου υποδομές και ασφάλεια κολύμβησης.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής σε επαγρύπνηση! Τους καλεί να οργανώσουν την πάλη τους, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και μονοπωλιακών ομίλων, κόντρα στους μεγάλους ενόχους που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ! Δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση του δημοσίου πλούτου και την κατάργηση της δημόσιας «αυλής» μας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να καταργηθεί ο νέος νόμος και κάθε ρύθμιση εκμετάλλευσης των παραλιών από επιχειρηματικούς ομίλους και οι παλιότεροι.
  • Ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε παραλίες και αιγιαλούς.
  • Καθαριότητα και περιποίηση όλων των παραλιών και θαλασσών.
  • Δωρεάν υποδομές, εξοπλισμό – ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια – και υπηρεσίες σε όλες τις παραλίες.
  • Εγκατάσταση κατάλληλων υποδομών και μέσων για την πρόσβαση των ΑμεΑ.
  • Επέκταση του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με πύκνωση των δρομολογίων προς τις παραλίες“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version