banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης συζήτησε τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας (Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης)
Νοσοκομείο υγεία ορός

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης συζήτησε τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας (Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης) και έλαβε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη βελτίωση της υγειονομικής φροντίδας στην περιοχή. Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 2024, αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ενός ψηφίσματος που τονίζει την ανάγκη άμεσων ενεργειών για τη στελέχωση του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο, το οποίο αποτελεί κεντρική μονάδα υγείας για τον νομό Λακωνίας, χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικό για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. Στο ψήφισμα ζητείται από το Υπουργείο Υγείας η άμεση ένταξη του νοσοκομείου στην κατηγορία των άγονων τύπου Α νοσοκομείων, γεγονός που θα παρέχει σοβαρά κίνητρα για την προσέλκυση ιατρών. Επιπλέον, ζητείται η αναθεώρηση του υγειονομικού χάρτη ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία της μονάδας​.

Το ψήφισμα ζητά από τις αρμόδιες αρχές να απλοποιήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης για τον διορισμό ιατρών, να εκδώσουν νέες προκηρύξεις για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, και να λάβουν μέτρα που θα ενισχύσουν και θα στελεχώσουν πλήρως όλες τις δομές του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης.

Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο ζητά να ενταχθεί το νοσηλευτικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και να αξιοποιηθούν ιατροί που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία. Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο της Σπάρτης θεωρεί ότι είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός από το Υπουργείο Υγείας μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν ουσιαστικά τον κύριο φορέα υγειονομικής περίθαλψης της Λακωνίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis