banner home design 800x400

Πελοπόννησος: Μέτρα πρόληψης υπό τον φόβο δασικών πυρκαγιών

Έκτακτη Τηλεδιάσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό

Την Κυριακή 11 Αυγούστου και σε συνέχεια της διυπουργικής σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, με θέμα την προετοιμασία και τον συντονισμό ενόψει των εξαιρετικά υψηλών και επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες και οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες, υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και Διευθυντές Υπηρεσιών, συζητήθηκαν αναλυτικά τα μέτρα ετοιμότητας που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, ενώ δόθηκαν οδηγίες για την ενίσχυση των προσπαθειών πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης οποιασδήποτε πυρκαγιάς. Έμφαση δόθηκε στην διάθεση μηχανημάτων και προσωπικού σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς και στην εντατικοποίηση της επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να προστατευτούν οι δασικές εκτάσεις και οι ανθρώπινες ζωές από την απειλή των πυρκαγιών.

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες καλούνται να παραμείνουν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ οι πολίτες προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για την αποφυγή πυρκαγιών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να ενεργεί άμεσα, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version