banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός ταξίδεψε το κοινό σε μουσικά μονοπάτια και συγκίνησε με τα λόγια του για την Κύπρο και την Παλαιστίνη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επέστρεψε δυναμικά στη σκηνή στα Λελέκια στη Νέα Κίο, χθες Σάββατο, χαρίζοντας στους θαυμαστές του μια αξέχαστη βραδιά. Η συναυλία, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, αποτέλεσε ένα μουσικό ταξίδι διάρκειας 2,5 ωρών.

Ο τραγουδοποιός, με το μοναδικό του χιούμορ και την αυθεντικότητά του, κατάφερε να δημιουργήσει μια μοναδική σύνδεση με το κοινό. Ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια, παρουσιάζοντας απρόσμενες διασκευές και αυτοσχεδιάζοντας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ταξίδεψε το κοινό σε μουσικά μονοπάτια που αγγίξαν τις καρδιές τους.

Χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν η επανένωση της ιστορικής μπάντας του, με τη σύνθεση που ηχογράφησε το live album “Εκτός τόπου και χρόνου”. Οι Σταύρος Λάντσιας στα πλήκτρα, Μιλτιάδης Παπαστάμου στο ηλεκτρικό βιολί, Γιώτης Κιουρτσόγλου στο ηλεκτρικό μπάσο και Μιχάλης Καπηλίδης στα τύμπανα, συνόδευσαν τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Μόνος με μια κιθάρα

Πριν το τέλος της συναυλίας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης προσέφερε στο κοινό μια ξεχωριστή στιγμή, όταν έμεινε μόνος του στη σκηνή με μια κιθάρα. Η ατμόσφαιρα έγινε πιο προσωπική και οικεία, σαν να βρισκόταν σε έναν μικρό κύκλο φίλων. Εκείνη τη στιγμή, η συναυλία πήρε έναν χαρακτήρα εξομολογητικό και συνάμα χαλαρό, με τον Ιωαννίδη να συνομιλεί με το κοινό του σαν να είναι παλιοί γνωστοί.

Παρακολουθήστε στο Video τον σπαρταριστό διάλογο του Αλκίνοου Ιωαννίδη με το κοινό του στη Λελέκιο Φιέστα:

Η άμεση επαφή και η αυθεντικότητα του τραγουδοποιού ήταν εμφανής. Μέσα από τον λόγο του, γεμάτο απύθμενο χιούμορ και πηγαία ευαισθησία, κατάφερε να δημιουργήσει μια αληθινή σύνδεση με το κοινό. Δεν ήταν απλώς μια απόδοση τραγουδιών, αλλά μια ανταλλαγή συναισθημάτων και σκέψεων, όπου ο τραγουδιστής και το κοινό του έγιναν ένα. Η μουσική έγινε το μέσο που ένωσε τις ψυχές τους, ενώ η απόλυτη ειλικρίνεια και το χιούμορ του Ιωαννίδη πρόσθεσαν μια αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας.

Ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια, που αγγίζουν τις καρδιές των ακροατών, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατάφερε να επιβεβαιώσει τη βαθιά σχέση που έχει χτίσει με το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια. Οι στίχοι του και οι μελωδίες του ακούγονταν σαν κοινές εμπειρίες και συναισθήματα, συνδέοντας τον καλλιτέχνη με τους ακροατές του σε ένα βαθύ επίπεδο.

Η στιγμή αυτή ήταν από τις πιο δυνατές της βραδιάς, καθώς επιβεβαίωσε τη μαγική δύναμη της μουσικής να ενώνει ανθρώπους. Η σχέση μεταξύ των μουσικών και του κοινού δεν ήταν απλώς μια επιφανειακή ανταλλαγή, αλλά μια ουσιαστική και ζωντανή σύνδεση, χτισμένη με την πάροδο του χρόνου και ενισχυμένη από την αγάπη για την τέχνη και τη ζωή.

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Λελέκια 2024

Ο πόνος της ιστορίας

Φέτος, σε μια χρονιά ορόσημο για την Κύπρο, με την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πόνο της προσφυγιάς και τον πόλεμο. Με αιχμηρό λόγο και συγκλονιστικά λόγια, ο τραγουδοποιός υπενθύμισε ότι “τίποτα δεν καταφέραμε” και ότι “αθώοι πεθαίνουν”. Συγκλονιστική ήταν αναφορά του Αλκίνοου Ιωαννίδη για την Κύπρο και την Παλαιστίνη: «Τίποτα δεν καταφέραμε – Αθώοι πεθαίνουν», ενώ έκανε παράλληλα μια σύντομη αναδρομή στα παιδικά του χρόνια και συνέδεσε το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με τον πόλεμο στην Παλαιστίνη. Η συναισθηματική του αναφορά στην Κύπρο και την Παλαιστίνη, σε συνδυασμό με τα λόγια του για τον πόνο της προσφυγιάς και τον πόλεμο, ενίσχυσε το μήνυμα της συναυλίας, τονίζοντας την ανάγκη για ειρήνη και αλληλεγγύη σε έναν κόσμο γεμάτο αδικίες.

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Λελέκια 2024

Μια συναυλία, τροφή για σκέψη

Η συναυλία ήταν πολύ περισσότερο από μια απλή μουσική εκδήλωση. Ήταν μια βραδιά που ταξίδεψε το κοινό στο χρόνο, συγκίνησε και έδωσε τροφή για σκέψη. Ο τραγουδοποιός, με τη μουσική και τα λόγια του, υπενθύμισε την αξία της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

Η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στα Λελέκια δεν ήταν απλώς μια μουσική βραδιά, αλλά ένα πολυεπίπεδο ταξίδι γεμάτο συναίσθημα, νοσταλγία και κοινωνικό προβληματισμό. Ο Ιωαννίδης, γνωστός για την ειλικρίνεια και τη δύναμη της φωνής του, κατάφερε να συνδέσει το κοινό του με μια πληθώρα συναισθημάτων, από τη χαρά και τον ενθουσιασμό μέχρι τη θλίψη και τον προβληματισμό.

Η επανένωση της ιστορικής του μπάντας προσέφερε μια ιδιαίτερη νότα στη βραδιά, αναβιώνοντας στιγμές από το παρελθόν και προσδίδοντας μια αίσθηση διαχρονικότητας στη μουσική του Ιωαννίδη.

Η συναυλία αυτή αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για τους παρευρισκόμενους, καθώς τους πρόσφερε όχι μόνο ψυχαγωγία, αλλά και τροφή για σκέψη, υπογραμμίζοντας τις διαχρονικές αξίες της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης.

Η Λελέκιος Φιέστα και σήμερα Κυριακή, για τρίτη συνεχή μέρα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis