banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Αυτές τις δύο παραλίες της Πελοποννήσου ξεχώρισαν οι Times

Οι 35 κορυφαίες παραλίες της Ελλάδας σύμφωνα με τους Times: Οδηγός για αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες

Οι Times δημοσίευσαν έναν πλήρη κατάλογο με τις 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη φήμη της χώρας μας ως κορυφαίου προορισμού για καλοκαιρινές διακοπές. Ανάμεσά τους η Βοϊδοκοιλιά της Μεσσηνίας και ο Σίμος της Ελαφονήσου.

Η έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας του διάσημου βρετανικού μέσου βασίστηκε στην εντυπωσιακή ποικιλία και ομορφιά των ελληνικών ακτών, παρουσιάζοντας επιλογές που καλύπτουν κάθε γούστο.

Ομορφιές δίχως τέλος

Με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, η Ελλάδα προσφέρει έναν αμέτρητο αριθμό παραλιών που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη. Από τα πολυσύχναστα beach bars μέχρι τους απομονωμένους ορμίσκους, οι ελληνικές παραλίες προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Times, «οι παραθεριστές έχουν να αντιμετωπίσουν το πιο όμορφο δίλημμα του καλοκαιριού: ποια από τις μαγευτικές παραλίες να επιλέξουν για τις διακοπές τους».

Οι κορυφαίοι προορισμοί

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρουν οι Κυκλάδες, με εννέα παραλίες που κερδίζουν τις εντυπώσεις χάρη στα σμαραγδένια νερά τους και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρουν. Νάξος, Μύκονος, Κουφονήσια, Αντίπαρος, Άνδρος, Ίος, Κέα και Τήνος προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με επτά παραλίες, ιδανικές για όσους αναζητούν ηρεμία ή έντονη διασκέδαση. Οι παραλίες σε Ρόδο, Λειψούς, Αστυπάλαια, Πάτμο και Κάρπαθο καλύπτουν κάθε ανάγκη, από οικογενειακές στιγμές μέχρι απομονωμένα τοπία και ρυθμούς διασκέδασης.

Η έρευνα των Times δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τα Ιόνια Νησιά, που με πέντε παραλίες σε Ζάκυνθο, Παξούς, Ιθάκη και Κεφαλονιά, κλέβουν την παράσταση με τα πεντακάθαρα νερά τους και την καταπράσινη φύση τους.

Η Κρήτη, με τέσσερις εξωτικές παραλίες, υπόσχεται ονειρικές αποδράσεις για όσους αναζητούν στιγμές χαλάρωσης μακριά από την καθημερινότητα, ενώ οι Βόρειες Σποράδες με τρεις παραλίες σε Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο προσφέρουν απόλυτη αναζωογόνηση.

Η ηπειρωτική Ελλάδα δεν μένει πίσω, με παραλίες όπως αυτές στη Χαλκιδική, τα Σύβοτα, την Πελοπόννησο και την Αττική να προσφέρουν μαγευτικές εμπειρίες για όσους επιλέξουν να μείνουν στη στεριά.

Η λίστα των Times

Αναλυτικά, η λίστα των Times περιλαμβάνει τις εξής παραλίες:

  1. Παραλία Έλλη, Ρόδος
  2. Παραλία Άντονι Κουίν, Ρόδος
  3. Πέννα, Χαλκιδική
  4. Μαύρα Βόλια, Χίος
  5. Πλατύς Γιαλός, Λειψοί
  6. Μαλτεζάνα, Αστυπάλαια
  7. Άσπρη λίμνη, Κρήτη
  8. Περιβόλι, Σκόπελος
  9. Πόρτο Γερμενό, Αττική
  10. Γλύφα, Αντίπαρος
  11. Αλυκό, Νάξος
  12. Αποθήκες, Άνδρος
  13. Γιδάκι, Ιθάκη
  14. Κουκουναριές, Σκιάθος
  15. Πόρι, Άνω Κουφονήσι
  16. Βουντούμι, Αντίπαξος
  17. Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία
  18. Μύρτος, Κεφαλονιά
  19. Χρυσή Μηλιά, Αλόννησος
  20. Μπάλος, Κρήτη
  21. Παραλία Μυλοπότας, Ίος
  22. Βάι, Κρήτη
  23. Super Paradise, Μύκονος
  24. Άγιος Σώστης, Μύκονος
  25. Μαραθονήσι, Ζάκυνθος
  26. Παραλία Μπελεγρίνα, Κρήτη
  27. Κολυμπήθρα, Τήνος
  28. Γέρακας, Ζάκυνθος
  29. Σίμος, Ελαφόνησος
  30. Σπαθί, Κέα
  31. Βουρβουρού, Χαλκιδική
  32. Ψηλή Άμμος, Πάτμος
  33. Καραβοστάσι, Σύβοτα
  34. Παραλία Εγκρεμνοί, Λευκάδα
  35. Παραλία Διακόφτης, Κάρπαθος

Είτε επιλέξετε την απομόνωση σε ένα απομακρυσμένο όρμο, είτε τη ζωντάνια ενός πολυσύχναστου beach bar, η Ελλάδα είναι έτοιμη να σας προσφέρει αξέχαστες στιγμές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis