banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Θ.Κολυδάς: Με ισχυρούς ανέμους και υψηλή θερμοκρασία ο Δεκαπενταύγουστος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 40°C
kolidas kairos

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έδωσε αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, προκαλώντας ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 40°C. Αυτή η θερμοκρασία αναμένεται για ακόμα μια φορά αυτό το καλοκαίρι, με τη μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα να είναι γύρω στους 35°C, δηλαδή περίπου 4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Ο Κολυδάς επισήμανε επίσης ότι θα υπάρξει ενισχυμένο μελτέμι, το οποίο θα είναι πιο έντονο σε δύο περιόδους: την Κυριακή 11 Αυγούστου και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. 

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια στις θαλάσσιες περιοχές.

Η πρόγνωση αυτή καλεί σε προσοχή, ιδιαίτερα για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν ή να βρεθούν σε παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς οι συνθήκες μπορεί να είναι απαιτητικές λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis