banner home design 800x400

Πύλος: Προφυλακίστηκαν 3 Ιρανοί για παράνομη διακίνηση 74 μεταναστών

Οι υπόλοιποι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και της Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, αποφασίστηκε χθες το απόγευμα η προφυλάκιση των τριών Ιρανών που κατηγορούνται για την παράνομη διακίνηση 74 αλλοδαπών. Η υπόθεση αφορά στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, 112 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω βλάβης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, δύο άνδρες ηλικίας 48 και 36 ετών και μία γυναίκα 26 ετών, αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, όπως παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εγκληματική οργάνωση και έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Οι τρεις Ιρανοί φέρονται να είχαν αναλάβει τη μεταφορά των 77 συνολικά ατόμων με το ιστιοφόρο που ξεκίνησε από την Αλικαρνασσό της Τουρκίας, με προορισμό την Ιταλία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, καθένας από τους επιβαίνοντες είχε πληρώσει περίπου 8.000 ευρώ για το ταξίδι, το οποίο διήρκησε πέντε μέρες μέχρι τη στιγμή της διάσωσης τους.

Οι 74 διασωθέντες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν 35 ανήλικοι και μικρά παιδιά, αναχώρησαν την περασμένη Πέμπτη από τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο λιμάνι της Καλαμάτας και πλέον βρίσκονται στην οργανωμένη δομή υποδοχής και φιλοξενίας στη Μαλακάσα, Αττικής. Εκεί θα τους παρασχεθεί η αναγκαία υποστήριξη και θα ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version